Scania

CFD-ingenjör till motorutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 26 juni 2019
Stängs
den 13 augusti 2019
Ref:
20192760
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi letar nu efter en CFD-ingenjör till gruppen Fluid and Combustion Simulation, då en av kollegorna i gruppen går vidare till annan utmaning. Tjänsten är placerad i Södertälje.

Vi utför flödesberäkningar på gasväxlings-, förbrännings- och kyl-systemet, samt andra tillämpningar som batteri eller alternativa bränslen och ottomotorer.

Gruppen karakteriseras av glada, kunniga och ambitiösa ingenjörer som är ansvariga för CFD-beräkningar på Scanias motorutveckling. Det finns många mycket erfarna ingenjörer idag på gruppen och vi söker nu en person med rätt attityd (ödmjuk, ambitiös och tekniskt driven) samt med en relevant CFD-bakgrund.

Uppdraget
Du kommer att få möjlighet att lära dig både motorspecifika detaljer men även hur CFD används på ett effektivt sätt på stora moderna kluster av flera seniora CFD-ingenjörer. Du kommer planera och följa upp dina egna beräkningar och presentera beräkningsresultaten till interna och externa kunder muntligen och i skrivna rapporter.

Din profil
Du har en civilingenjörsutbildning inom mekanik eller fysik. Du har erfarenhet av CFD-beräkningar av förbränningsmotorer, värmetransport eller gasväxlingstillämpningar. Det är meriterande att ha erfarenhet av någon av följande koder: Star-CCM+, Ansys Workbench (CFX/Fluent) eller Converge och kunskap av Linux. Vi förutsätter att du har kunskap inom något verktyg som ANSA, Ansys meshing eller Spaceclaim. Kunskap inom Catia V5 är meriterande.

Vi kommer lägga särskilt stor vikt vid:
  • Mycket goda kommunikationsfärdigheter både vad gäller muntlig framställan men även skrivna rapporter på både svenska och engelska.
  • God förmåga att förstå kundens behov och hur vi skall möta dessa.
  • Ambitiös och möjlighet att fatta egna beslut.
  • Fäster mycket stor vikt vid att hålla det du lovar (förstå vikten av att hålla en deadline).
  • Intresse av vår dagliga produktutveckling med hjälp av beräkningar och även metodutveckling.

Utöver specifik motor-CFD-kunskap så värdesätts en god allmän förståelse för CFD. Tidigare erfarenhet av kompressionsantända motorer och erfarenhet från fordonsbranschen i allmänt och Scania i synnerhet anses meriterande.

Ytterligare information
För frågor angående tjänsten (inte rekryteringsprocessen) kontakta rekryterande gruppchef Catharina Tillmark +46(0) 8 553 528 54.

Ansökan
Din ansökan ska inkludera CV, personligt brev och relevanta kopior på betyg. Urval sker löpande medan kallelse till intervju sker från den 12 augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb