Enhetschef för it-utveckling och drift

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 27 juni 2019
Stängs
den 23 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

ESV utvecklar den ekonomiska styrningen för regeringen, Regeringskansliet och andra statliga myndigheter samt gör analyser och prognoser av statens ekonomi. ESV är också Sveriges nationella revisionsorgan för EU-medel. Vi finns i Stockholm och har 150 anställda.

 

Vill du vara med och leverera it som stödjer de svenska statsfinanserna? Kom och jobba på en myndighet med agil it-utveckling, egen drift och nära samarbete med beställarna!

ESV har en unik roll inom arbetet med statens budget och våra egenutvecklade system stöttar regering och myndigheter att arbeta effektivt. It är kärnverksamhet på ESV och vi är samtidigt inte större än att du får överblick och korta beslutsvägar. Digitaliseringen ger ESV allt större möjligheter att stödja regering och myndigheter och vi på it är en del av detta. 

På it inom ESV har vi helhetsansvar för statens budget- och redovisningssystem. Vi ser till att allt funkar när det är som viktigast och bidrar aktivt till att finansministern kan presentera statens budget. Vi erbjuder ett spännande jobb där vi jobbar med teknik i framkant! 

Vi ansvarar för utveckling, drift, utbildning, rådgivning och förvaltning av både externa och interna system som är centrala för att ha koll på statens ekonomi och kunna granska EU-medel som kommer till Sverige. Vi ansvarar även för it-stödet som hela ESV använder. Vi jobbar agilt och nära aktiva interna och externa beställare som betonar vikten av kvalitet.

Om jobbet

Som enhetschef ansvarar du för en enhet med ca 20 medarbetare uppdelade på två team, ett med ansvar för utveckling och förvaltning av interna verksamhetssystem och det andra ansvarar för tekniskt stöd med drift, internt stöd och säkerhet i fokus.

I din roll är du del av avdelningens ledningsgrupp där du förväntas bidra med visionärt strategiskt arbete, styrning och uppföljning. Avdelningsperspektivet är starkt och du ska både ta ansvar för dina delar och för helheten. En av dina viktigaste uppgifter att ge de agila teamen förutsättningar att utvecklas genom att delegera ansvar och stödja aktivt vid behov.

Om dig

Vi söker dig som har

  • flerårig erfarenhet av liknande ledande roll med verksamhets-, budget- och personalansvar
  • erfarenhet och förståelse av framtidens it på en strategisk nivå
  • erfarenhet av att leda agil verksamhet
  • erfarenhet av att leda it-utveckling
  • kunskap och förståelse om it-drift och it-säkerhet på en strategisk nivå
  • akademisk utbildning eller motsvarande kompetens förvärvad genom erfarenhet.

Det är meriterande om du har erfarenhet av devops och molnlösningar, visionsarbete om digitalisering och strategisk erfarenhet av informationsarkitektur. Du bör även ha vana att arbeta nära verksamheten och aktiva beställare.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmåga och söker dig som är samarbetsinriktad och van att skapa goda relationer, både internt och externt. Som chef är du trygg, engagerad och drivande med ett agilt ledarskap och förmåga att delegera och inspirera medarbetare. Vi värdesätter att du genom din kommunikation skapar tydlighet för dina medarbetare och samtidigt har god förmåga att lyssna. Detta gör att du skapar förutsättningar för en god arbetsmiljö genom prestigelöshet, engagemang och tillit. Du brinner för komplexa tekniska frågeställningar och känner stort ansvar för att leverera med goda resultat. Du ser feedback och förändring som en naturlig del av arbetet och bidrar till vår förbättringskultur.

Mer om oss

På avdelningen är vi cirka 45 medarbetare, huvudsakligen systemutvecklare, drifttekniker och testare. Vi arbetar i en modern teknisk it-miljö, med fokus på kvalitativa systemleveranser och nöjda beställare. Avdelningen har två enheter med fokus på externt respektive internt använda system.

ESV gör Sverige rikare genom att vi har kontroll på statens finanser, utvecklar ekonomistyrningen och granskar Sveriges EU-medel. Vi söker dig som delar våra värdeord - öppna, professionella och utvecklingsinriktade - och som vill vara med på vår resa mot att bli en myndighet i toppklass.

Vi sitter på central adress i öppna moderna lokaler. Vi har ett mobilt arbetssätt och vi trivs tillsammans, vilket gör att många stannar länge hos oss. Välkommen till vårt gäng!

På esv.se kan du läsa mer om hur det är att arbeta hos oss och se en film där flera medarbetare berättar om varför de valt ESV som arbetsgivare.

Mer information

Välkommen med din ansökan senast den 23 augusti. Intervjuer kan komma att ske löpande från början av augusti. Har du frågor om jobbet kan du kontakta Peter Linderoth, avdelningschef, telefon 08-690 43 60 eller peter.linderoth@esv.se (nås under juli enklast via mail för att bestämma tid för samtal). Fackliga företrädare för SACO och ST nås via växeln 08-690 43 00.

Tillträde sker enligt överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Liknande jobb

Liknande jobb