Förvaltningsledare IT/Projektledare IT

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 27 juni 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket
Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.

  • Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
  • Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
  • Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
  • Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa. 

Arbetsuppgifter
Läkemedelsverket arbetar enligt förvaltningsmodellen pm3 och du kommer att vara förvaltningsledare IT för ett förvaltningsobjekt, som inkludera standardsystem inom HR och ekonomi samt analys och rapportverktyg.

Arbetet innebär att du kommer att ansvara för att verkställa förvaltningsplanens mål avseende IT-stöd och att bevaka avtalsförhållanden med externa leverantörer. I dina arbetsuppgifter ingår att i samråd med resursägare bemanna roller på operativ nivå och att utarbeta förvaltningsplan tillsammans med förvaltningsledare.

I arbetet ingår också att samverka med andra förvaltningsledare och delar av IT-enheten angående integrationslösningar, systemunderhåll och drift samt utveckling av framförallt rapport och analyslösningar. Du kommer att följa upp förvaltningens IT-kostnader och ställa krav på berörda utvecklingsprojekt ur ett förvaltningsperspektiv. Du kommer också att projektleda framtida uppgraderingar av system inom området men kan även komma att arbeta som projektledare för andra IT-relaterade projekt, förstudier och uppdrag inom andra områden.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT eller motsvarande kunskaper som vi bedömer likvärdiga. Den person vi söker har flerårig erfarenhet som förvaltningsledare/systemförvaltare/systemansvarig och grundläggande kunskaper i redovisning. Vi ser det som meriterande om du har drivit eller deltagit i utvecklings- och förbättringsarbete kring ekonomisystem och stödet för ekonomiprocesser.

Det är också meriterande med goda kunskaper om ekonomisystemet Unit4 Business World, SQL samt kunskap om format och utbyte av elektroniska affärsdokument. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete som projektledare.

Du bör även ha god erfarenhet av att jobba mot externa leverantörer, till exempel leverantörsstyrning inkl. SLA, upphandling, avtal, beställning mm. Erfarenhet från offentlig sektor och förståelse för myndighetsverksamhet är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av förvaltning enligt pm3.

Personliga egenskaper
Du har förmåga att med vilja, engagemang och drivkraft leverera enligt högt uppsatta mål. I rollen som förvaltningsledare IT behöver du gilla att vara spindeln i nätet, leda och följa upp aktiviteter samt stimulera de resurser som arbetar i förvaltningsobjektet. Du har naturligtvis en mycket god social förmåga, är en lagspelare med stor förmåga att samarbeta och kan anpassa din ledarstil till vad situationen kräver. Du agerar förtroendeingivande och besitter en hög kommunikativ förmåga. Du är lyhörd mot användarens behov samt har en god affärsmässig relation med objektägare, chefer och andra referenspersoner. Du är en problemlösare och kan även agera bollplank till tekniska experter som arbetar förvaltningsobjektets olika IT-stödsystem.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-08-18
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT
Diarienummer: 2.4.1-2019-052835

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta Gruppchef Kellie Russell (8/7-19/7,12-16/8), alternativt Bo Sarling (fram till 6/7), Pelle Persson (23/7-26/7) samt Andreas Wiberg (29/7-9/8). 
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom 
e-postfornamn.efternamn@lakemedelsverket.se

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb