Nätverksspecialist

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 27 juni 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket

Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.

• Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
• Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
• Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
• Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.

Arbetsuppgifter
Vi behöver förstärka vår nätverksfunktion med ytterligare en nätverksspecialist då vi ser att vi har många nya lösningar som vi vill införa i vår drifts och nätverksmiljö. Under 2018 installerade vi ett nytt Cisco Nexus baserat datacenternätverk och vi har också påbörjat utbyte av våra äldre Cisco Catalyst switchar i accesslagret för att i förlängningen kunna nyttja nya mjukvarubaserade tekniker i nätet (SDA). Under 2019 planerar vi att ta ett ytterligare datorhall i drift för att skapa en komplett katastrofsäkring i vår IT-miljö. I och med dessa steg gör vi en större översyn över principer för segmentering i nätverket och tittar vidare på brandväggar och andra säkerhetslösningar. I rollen som nätverksspecialist ingår att underhålla och vidareutveckla nätverksmiljön inklusive brandväggar och säkerhetslösningar samt att bidra med din specialistkompetens inom teknikområdet i projekt. Du kommer vara delaktig i att ta fram underlag för verksamhets¬plan inom ditt nätverks och säkerhetsområdet. Obekväma arbetstider kan förekomma vid underhållsarbeten.

Utbildning och erfarenhet
Vi söker dig med eftergymnasial utbildning eller motsvarande flerårig erfarenhet av arbete med nätverk, brandväggar och datakommunikation i en professionell miljö. Du ska ha:

• Mycket goda kunskaper eller flera års erfarenhet av arbete inom något/några följande områden: Campusnät/Datacenter/Internet Edge/WAN
• Flera års erfarenhet praktisk felsökning av ovan ingående komponenter (switchar/routrar/brandväggar) och datatrafik
• Erfarenhet av IT-säkerhetsfrågor
• Svenska och engelska i tal och skrift

Meriterande
• Djupare kunskap och praktisk erfarenhet av bland annat följande områden/produkter (utan rangordning): Trådlösa nätverk (Cisco), Radiustjänster (MS IAS, Mideye), Campus/DC Corenät (Cisco), Internet Access/WAN (Cisco), Brandväggar och IPS system (Palo Alto), Remote Access (Palo Alto, F5), Lastbalanserare (F5), DNS/DNSSEC, IPv6 och Nätövervakningssystem.
• Kunskap och erfarenhet av att jobba i en organisation som använder ITIL-processer
• Arbetat i en större verksamhet (gärna offentlig)

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en nyfiken, engagerad och ödmjuk person med samarbetsförmåga samt har ett flexibelt förhållningssätt till dina kollegor och arbetsuppgifter. Du är prestigelös, delar gärna med dig av din kunskap och bidrar aktivt till verksamhetens utvecklings- och förbättringsarbete. Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera. Då du ofta hanterar frågor rörande IT-säkerhet är gott omdöme och förmåga att hantera sekretesskyddad information ett krav.
Tjänsten är säkerhetsklassad och säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag: 2019-08-11
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enhet
Diarienummer: 2.4.1-2019-051100

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bo Sarling (fram till 6/7) eller mina kollegor Kellie Russell (7-18/7 och 22/7), Petrine Herbai (18-19/7), Pelle Persson (23-26/7) samt Andreas Wiberg (29/7 - 9/8). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb