IT-säkerhetsspecialist

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 27 juni 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket
Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.

 • Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
 • Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
 • Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
 • Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.

Arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter blir att strategiskt, taktiskt och operativt leda IT-säkerhetsarbetet på Läkemedelsverket för att upprätthålla den höga IT-säkerhetsnivå som vi eftersträvar. Du kommer att få arbeta med IT-säkerhetsarkitekturen och utveckla våra styrande dokument inom området samt arbeta med att omsätta dessa i handling. Du kommer att ha en framträdande roll i Läkemedelsverkets förvaltning av IT-lösningar där du kommer leda och/eller delta i risk och konsekvensanalyser samt åtgärdsplaner inom området. Även i det mer dagliga säkerhetsarbetet kommer du att bistå med din kompetens när det gäller operativa beslut och utredningar. Du kommer att arbeta tillsammans med Läkemedelsverkets alla IT professioner såsom arkitekter, systemförvaltare, utvecklare, drift och supportpersonal men också ha kontakter med våra informations och säkerhetsfunktioner samt interna användare. I dina arbetsuppgifter ingår även att ta fram utbildningsplan och genomföra utbildningar inom området.

Utbildning och erfarenhet
Då rollen är väldigt bred så ser vi att du har kompetens inom flera tekniska områden likväl som erfarenhet av att leda arbete inom IT-säkerhetsområdet. Du ska ha en universitetsutbildning inom IT eller motsvarande erfarenhet med specifik kompetens inom:

 • Flerårig kunskap och erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
 • Erfarenhet av uppbyggnad av ledningsinformationssystem för Informationssäkerhet
 • Kunskap om Dataskyddsförordningen (DFS) och GDPR, MSBFS 2016:1
 • Kunskap om ISO standard 27001 och kännedom 17788 och 27017 eller motsvarande kompetens

Meriterande

 • Certifiering enligt CISM (Certified Information Security Manager), CISSP (Cerified Information System Security Professional), CISA (Certified Information System Auditor)
 • Erfarenhet från offentlig förvaltning
 • Svenska och engelska i tal ock skrift

Personliga egenskaper
Vi tror att du är en bra organisatör med förmåga att samtidigt kunna röra dig mellan strategiska, taktiska och operativa frågor. Ett gott ordningssinne och viljan att organisera och strukturera arbetet är en naturlig dela av din personlighet. Du är van ta eget ansvar och självständigt kunna utföra arbetsuppgifter samtidigt som du kan leda andra och vara en god teammedlem. Din förmåga att kommunicera muntligt och i skrift är stor och du tar gärna egna initiativ i att överföra kunskap till kollegor och att utbilda hela organisationen i IT-säkerhet.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Sista ansökningsdag: 2019-08-11
Anställningsform: Tillsvidare
Tillträde: Snarast
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-050469

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.  

Kontakt
Du är välkommen att kontakta IT-driftchef Bo Sarling (fram till 6/7) eller mina kollegor Kellie Russell (7-18/7 och 22/7), Petrine Herbai (18-19/7), Pelle Persson (23-26/7) samt Andreas Wiberg (29/7 - 9/8).
Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Vi finns alla på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se
 
Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb