Krav- och testledare

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 28 juni 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket
Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.

  • Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
  • Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
  • Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
  • Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa.

Arbetsuppgifter
Vi utökar nu enheten med krav- och testledare. Du kan vara specialiserad på antingen kravanalys eller test, men kommer att arbeta inom båda områdena.
Som krav- och testledare på Läkemedelsverket leder, planerar och dokumenterar du krav- och testarbetet inom projekt och förvaltning. Du agerar metodstöd inom hela LV för bl.a. workshopledning, agila arbetssätt, testmetoder och lessons-learned. Du ingår i ett agilt utvecklingsteam tillsammans med systemutvecklare.

Som kravanalytiker tar du fram övergripande krav utifrån verksamheten och andra intressenters behov och löpande detaljerar och organiserar dessa i en backlogg.

Som testare designar du testfall, samt genomför tester och följer upp testresultatet. Du kommer också att utveckla våra metoder och verktyg för automatiska system- och integrationstester.

Utbildning och erfarenhet
Du har en högskoleutbildning med inriktning mot IT eller motsvarande erfarenhet. Du har även några års erfarenhet av krav- och/eller testarbete, olika typer av metodstöd och agila arbetssätt. Har du dessutom erfarenheter inom testautomation eller användbarhet är det ett plus.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en nyfiken och engagerad problemlösare med stor samarbetsförmåga. Vi tror även att du är kreativ och ständigt vill förbättra både våra IT-system, arbetsmetoder och det dagliga arbetet.
Du är kvalitetsmedveten, gillar bra struktur och kan dokumentera samt har en förmåga att skapa goda relationer med intressenter.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdagen: 2019-08-18
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-052836        

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt 
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Mikael Hänström. Under sommarperioden kan du även kontakta gruppchefer Kellie Russell (8-17/7 och 22/7), Petrine Herbai (18-19/7) samt IT-chef Pelle Persson (5-9/8). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se 

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb