Systemutvecklare .NET

Plats
Uppsala (Län)
Annonserat
den 28 juni 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Läkemedelsverkets uppdrag är att se till att läkemedel och övriga produkter inom ansvarsområdet är säkra, effektiva och av god kvalitet. Det är en kunskapsintensiv myndighet som erbjuder dig intressanta arbetsuppgifter i en spännande och lärorik miljö.

Det här är IT på Läkemedelsverket
Vår enhet består av ett sjuttiotal medarbetare med helhetsansvar för att utveckla, förvalta och supporta myndighetens IT-system.

  • Vi bidrar till folk- och djurhälsan, hälso- och sjukvården, den medicinska forskningen och industrin i Sverige och Europa.
  • Vi samarbetar med användarna för att utveckla verksamheten och skapa IT-stöd som gör nytta.
  • Vi deltar i hela livscykeln från idé, arkitektur & design, utveckling, test & driftsättning, förvaltning & incidenthantering och användarstöd.
  • Vi utvecklar kontinuerligt arbetssätt, teknik, verktyg och hur vi samarbetar i team för att på bästa sätt leverera.

Läkemedelsverket har hundratalet affärsapplikationer och en löpande projektportfölj på 15-20 parallella projekt och förstudier. Just nu växlar vi upp och befinner oss i en spännande utvecklingsfas med nya arbetssätt och stora förändringar i systemlandskapet där nya tekniska plattformar ersätter de gamla och där vi jobbar tätt tillsammans med kärnverksamheten för att möta framtida behov. Genom digitalisering skapar vi bättre förutsättningar för Läkemedelsverket att vara en ledande kraft för bättre hälsa. För att bidra till detta bygger vi nu upp ytterligare ett .NET-team.

Arbetsuppgifter
Du kommer i din roll som systemutvecklare att arbeta med såväl nyutveckling, vidareutveckling samt systemförvaltning inom .NET. Du ingår i ett utvecklingsteam med andra systemutvecklare, kravhanterare, verksamhetsspecialister och testare. Ditt team har ett tätt samarbete med andra grupper inom IT och ofta direkt med användare i Läkemedelsverkets kärnverksamhet.

Du kommer också att delta i allt från kravarbete till testning och driftsättning. Som utvecklare ansvarar du också för att säkerställa förvaltningsbarheten av IT-stöden och se till att adekvat dokumentation underhålls.

Utbildning och erfarenhet

Vi söker dig som har högskoleutbildning med inriktning IT eller som har motsvarande kunskaper och har minst några års erfarenhet av systemutveckling inom .NET. Vår utveckling är primärt inom .NET Core och TypeScript (Angular). Vi använder Git och Microsoft Azure DevOps. Stort fokus läggs på automatiserade releaser och tester.

Då vi bygger upp ett nytt tvärfunktionellt team söker vi systemutvecklare med olika inriktning, så som

  • Frontend. Du har kunskaper i webb och API-utveckling. Det är speciellt meriterande om du har erfarenhet av någon av de senaste versionerna av Angular.
  • Backend. Du har utvecklat servertjänster på .NET plattformen. Det är speciellt meriterande om du också har bra kunskaper i databashantering, EntityFramework, Hangfire.
  • Fullstack. Du har en gedigen erfarenhet av både .NET och webb och rör dig obehindrat mellan olika lager i stacken. Det är speciellt meriterande om du har arbetat som lead developer, mjukvaruarkitekt eller motsvarande roll.

Vi ser gärna att du har arbetat i agila team med XP-metoder så som automatiserade tester, testdriven utveckling eller med CI/CD.  

Personliga egenskaper
Vi lägger stor vikt vid att du är lyhörd och har god analytisk förmåga samt arbetar på ett strukturerat sätt. Du är kreativ och har förmågan att föra en proaktiv och pedagogisk dialog kring verksamhetsbehov och IT-stöd. Du har en utpräglad helhetssyn och är mån om att skapa och upprätthålla goda relationer. Dessutom har du goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdagen: 2019-08-18
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Tillträde: Enligt överenskommelse
Enhet: IT-enheten
Diarienummer: 2.4.1-2019-052837       

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Intyg som styrker din ansökan tas med vid intervju.

Kontakt 
Om det här låter intressant är du välkommen att kontakta Gruppchef Mikael Hänström. Under sommarperioden kan du även kontakta gruppchefer Kellie Russell (8-17/7 och 22/7), Petrine Herbai (18-19/7) samt IT-chef Pelle Persson (5-9/8). Du kan även kontakta de fackliga företrädarna Ulf Olsson, SACO och Pia Wictor, ST. Alla nås på telefon 018-17 46 00 eller nås genom e-post fornamn.efternamn@lakemedelsverket.se  

Välkommen med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb