Systemspecialist till vårt team IT-arbetsplats

Rekryterare
Falu kommun
Plats
Falun (Kommun), Dalarna
Annonserat
den 28 juni 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Välkommen till IT-avdelningen och Serviceförvaltningen på Falu Kommun! Serviceförvaltningen är Falu kommuns leverantör av interna service- och kringtjänster enligt ett FM-koncept (Facility Management). Just nu befinner vi oss i en spännande digitaliseringsprocess i hela kommunen och vi söker därför dig som vill jobba som systemspecialist i vårt team för IT-arbetsplats! 

IT-avdelningen satsar nu offensivt för att öka förmågan att stödja kommunens förvaltningar i sin digitaliseringsresa där digitala lösningar blir en allt mer väsentlig del av kommunens verksamhet. Vi vill kunna möta kommunens förvaltningar och deras behov på ett effektivt och framtidssäkert sätt. Serviceförvaltningen jobbar för ett nära samarbete mellan IT-avdelningen och kommunens övriga förvaltningar, där förvaltningen bidrar med specialistkunskap inom sitt respektive område och IT-avdelningen förser med kunskap och expertis med hur digitaliseringen kan bidra till en enklare och mer effektiv vardag. Huvudfokus i denna utveckling är kommunens slutkunder som är huvudsakligen kommunens invånare.

Arbetsuppgifter

Hos oss kommer du att kunna ta ett stort eget ansvar – och få de befogenheter som krävs. Här finns mycket goda möjligheter att påverka och att utvecklas i din roll. 

Som systemspecialist arbetar du inom gruppen för IT-arbetsplats och utgör en viktig del i Falu Kommuns IT-infrastruktur. Fokus i din roll ligger på att leda IT-arbetsplats samt att hantera, vidareutveckla och supportera vår livscykelhantering för IT-arbetsplats. Den gruppering som du kommer att tillhöra arbetar bland annat med:

- Drift och utveckling av Microsoft SCCM och Microsoft EMS 
- Deltagande i implementerings- och utvecklingsprojekt 
- Förvaltning av vår klientplattform 
- Övervakning och felavhjälpning 
- Hantering och paketering av Falu kommuns applikationer 

Du arbetar tätt tillsammans med övriga medlemmar i gruppen gällande framtagning och implementering av nya funktioner och tjänster i vår miljö. Du har en förståelse för att dina lösningar och våra tjänster behöver vara skalbara, därför är du bekväm med begrepp som automatisering och provisionering. 

Som systemspecialist hos oss kommer du att få vara delaktig i såväl utveckling som implementering och felsökning. Du kommer dessutom ha kontakt med våra leverantörer och utvärdera nya tjänster och lösningar. 

Du: 
-säkerställer och vidareutvecklar nuvarande och kommande arkitektur av IT-arbetsplats enligt verksamhetens behov och tekniska krav. 
-är en avgörande och betydande resurs i frågor som rör förändringar och förvaltning av Falu  kommuns IT-infrastruktur. 
-bedriver omvärldsbevakning och förvaltning inom området tillsammans med andra i teamet.

Tillräckliga kvalifikationer

-Akademisk utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig 
-Erfarenhet av att driva mindre projekt, självständigt eller i grupp 
-Erfarenhet av IT-drift i stora och/eller komplexa organisationer 
-Förståelse för IT och hur verksamhet och IT interagerar 
-God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift för både svenska och engelska 
-B-körkort 
-Kunskaper/erfarenheter av: 
 *Microsoft Active Directory 
 *Microsofts Windows serveroperativsystem

 *Microsofts Windows klientoperativsystem

Personliga egenskaper

Som person är det viktigt att du är idérik och har förmågan att komma på lösningar där du främjar förändring och nytänkande. Vidare är det viktigt att du kan förstå och analysera komplexa frågor och problem snabbt, samt kan göra rationella bedömningar. Du har förmågan att utveckla visioner som kan brytas ner till fungerande strategier. Det är även viktigt att du har ett metodiskt arbetssätt där du fokuserar på resultatet. Samarbete med teamet är av yttersta vikt och därför lägger vi stor vikt vid samarbetsförmåga, där du som person samarbetar effektivt med andra och delar med dig av dina kunskaper samt är stöttande mot andra.

Meriterande kvalifikationer

-Erfarenhet av offentlig sektor 
-Aktuell utbildning/certifiering (ej äldre än 3 år) inom ämnesområdena beskrivna i tjänsten 
-Erfarenhet av förändringsarbete 
-Erfarenhet av arkitektarbete gällande klienthantering 
-Dokumenterad kunskap/erfarenhet kring: 
 *Microsoft SQL Server 
 *eKlient 
 *GPO-hantering 
 *Applikationspaketering 
 *Microsoft Intune och EMS 
 *Microsoft SCCM 
 *Microsoft MDT 
 *Mobile Device Management via Microsoft Intune 
 *Powershell

Anställningsvillkor

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse. 

Våra kunders säkerhet är viktigt för oss. Det innebär att vi kommer efterfråga utdrag ur belastningsregistret för denna tjänst. Testning och arbetsprov kommer att vara en del i rekryteringsprocessen. 

Kopior på betyg lämnas till Falu kommun i samband med intervju.

Upplysningar

Daniel Magnusson, chef IT-infrastruktur, 023-825 86

Fackliga företrädare

Vision, Christina Johansson, 023-821 10 
Saco, Ulrika Bergman 023-827 74