Transmissionsarkitekt inom cybersäkerhet och säkra kommunikationer

Rekryterare
MSB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 28 juni 2019
Stängs
den 28 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap

 

MSB utvecklar, tillsammans med andra, individens och samhällets förmåga att förebygga och hantera olyckor och kriser. Vi har även uppdrag som rör planering och samordning av det civila försvaret. Vi arbetar genom kunskapsuppbyggnad, stöd, utbildning, övning, reglering, tillsyn och eget operativt arbete i nära samverkan med kommuner, regioner, myndigheter, företag och organisationer för att uppnå ökad trygghet och säkerhet på alla samhällsnivåer – från lokalt till globalt.

 

Jämställdhet och likabehandling är en grund för MSB:s arbete internt och gentemot Sveriges befolkning. Alla inom MSB ska bidra till en arbetsmiljö och ett samhälle fritt från diskriminering.

 

 • Vill du bidra till människors säkerhet och hälsa?
 • Vill du förbättra Sveriges förmåga att hantera kriser?
 • Vill du göra nytta för dina medmänniskor?

Inom avdelningen cybersäkerhet och säkra kommunikationer finns verksamheten för Rakel och ledningssystem som ansvarar för säkra, skyddade och tillgängliga kommunikationstjänster.

I verksamheten ingår utveckling, utbyggnad, förvaltning, drift och kundanslutning av Rakel (Radiokommunikation för effektiv ledning), SGSI (Swedish Government Secure Intranet) och WIS (Webbaserat Informationssystem).

Tjänsten är placerad i enheten för Leverantörsstyrning och systemberedskap på MSB, i Stockholm. Enheten ansvarar för ett komplext område där de huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär leverantörsstyrning på operativ såväl som strategisk nivå.

Vi har nät som täcker hela Sverige undantaget fjällvärlden. Våra nät är byggda av en mix av egenägd utrustning tillsammans med hyrd transmission. Vi står inför en övergång från switchnät till IP tillsammans med löpande arbete med att byta ut produkter som nått sin livslängd. MSB äger sina egen utrustning och har en kravställande beställarroll mot våra underleverantörer av bland annat hyrda förbindelser och övervakning.

Ditt nya jobb

I ditt nya jobb som transmissionsarkitekt så ansvarar du för transmission både i corenät och radionät likväl som för SGSI samt för de kunder som har direktanslutningar mot vårat corenät. Du ansvarar för design och arkitektur i näten inkluderat nätförändringar och utbyggnader samt uppföljning. Du arbetar med teknikslag som består av PDH (E1), SDH, xWDM, Radiolänk, samt IP.

Ansvar för teknikval för nya lösningar/produkter men även ansvar för utbyte av äldre utrustningar ingår i tjänsten.

Du analyserar och beslutar om robusthetshöjande åtgärder, tex reservelverk, alternativa vägar, redundanta lösningar etc. Du hittar svagheter samt driver design/förbättringsförslag mot målet att skapa en tillgänglighet i världsklass

Du kommer deltaga och driva projekt kopplat till transmission, tex optimeringar, byte av hårdvara osv

Ansvar för att kapaciteten i näten är tillräcklig ligger också på denna roll

Du kravställer också på våra leverantörer av transmissionslösningar

Viss hantering kring beställning och avbeställning av förbindelser ingår.

Ett nära samarbete med våra leverantörer samt våra arkitekter inom andra områden är en förutsättning för framgång i arbetet. Du kommunicerar även kring tjänsterna till kunder och internt, t.ex. gällande design, tillgänglighet, osv.

Du har incidentberedskap på veckobasis, ca var 11:e vecka.

Din kompetensprofil

Vi söker dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning eller motsvarande arbetserfarenhet som vi bedömer likvärdig
 • Arbetat med design / arkitekt ansvar för större transmissionsnät inom telekom
 • Kunskaper om olika transmissionstekniker och protokoll
 • Bidragit i upphandlingar
 • Lätt för att arbeta i team och har en vilja att dela med dig av dina kunskaper
 • Förmåga att själv styra och prioritera ditt arbete
 • Lätt för att knyta kontakter och arbetar med en utpräglad serviceförmåga
 • Kvalitetstänk och långsiktighet

Det är meriterande om du har:

 • Stora kunskaper i olika transmissionstekniker & protokoll kopplat till både drift & systemarkitektur/design inom tex: IP/Ethernet, SDH, PDH, Radiolänk MPLS /BGP
 • Erfarenhet av Rakel eller SGSI
 • Erfarenheter och kunskap om krisberedskap
 • Erfarenhet av processmetodik inom IT/telekom, ITIL eller liknande

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering i Stockholm. Resor inom Sverige förekommer regelbundet. MSB tillämpar provanställning.

Svenskt medborgarskap

Anställningen är säkerhetsklassad och vi gör en säkerhetsprövning med registerkontroll enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Du måste därför vara svensk medborgare.

Vill du få mer information?

Har du frågor kontakta tillförordnad enhetschef Emil Granström. Facklig företrädare är Jan Herremo ST,  Kerstin Borg Saco-S och Ann-Britt Paradis SEKO. Samtliga nås via växelnumret 0771-240 240.

Din ansökan

ska vara inkommen till MSB senast 28 juli, märkt med referensnummer 2019/154. Vi ber dig söka tjänsten genom länken i denna annons.

Det är ditt ansvar som sökande att dokumentera din kompetens på ett sätt som medger en saklig, kvalitativ bedömning. Som statlig myndighet omfattas vi av offentlighetsprincipen. Det innebär att om någon begär att få kopior på till exempel ansökningshandlingar är vi skyldiga att lämna ut dem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Stockholm
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2019/154
Publicerat 2019-06-28
Sista ansökningsdag 2019-07-28

Liknande jobb

Liknande jobb