IT- och Digitaliseringschef

Rekryterare
Sigtuna kommun
Plats
Sigtuna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 28 juni 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Om arbetsplatsen

Sigtuna. Du kanske tänker på den pittoreska staden vid Mälaren, den internationella mötesplatsen och handelsstaden med tusenåriga anor? Det är sant. Men idag är Sigtuna kommun så mycket mer. Här finns Märsta, Valsta, Rosersberg, Arlanda och en levande landsbygd. Än idag är Sigtuna en plats som välkomnar det internationella och mångkulturella. För vi vet att olikheter berikar. Hos oss möts människor, tankar, idéer, kulturer och företag. Hos oss möts dåtid och framtid, natur och stad, Sverige och världen. Varje år passerar många miljoner människor Sigtuna kommun via landets största flygplats. Men snarare än en plats att resa ifrån är det här en plats att komma hem till. Välkommen till Sigtuna kommun.
 

Arbetsuppgifter

Digitaliseringen av Sigtuna kommuns verksamheter är central i kommunens utveckling mot en mer effektiv och invånarfokuserad organisation. Att arbeta "digitalt först" ger möjlighet till att effektivisera våra verksamheter, erbjuda bättre service till kommuninvånare, företagare och besökare och vara en attraktiv arbetsgivare. 

Nu går vi in i nästa fas av vår digitalisering och slår ihop två befintliga verksamheter på kommunledningskontoret i en, för att på bästa möjliga sätt utveckla ett digitalt arbetssätt och utbud av service. 

Som IT- och digitaliseringschef leder och samordnar du hela kommunens digitalisering, stödjer förvaltningarnas arbete och proaktivt identifierar och driver digital innovation i hela organisationen. Du ansvarar för att kommunledningskontoret levererar utifrån ett utökat krav på leverans och service till förvaltningar för att stödja deras utveckling av invånarservice samt effektivisering. 

Du har en helhetssyn på IT och digitalisering och driver en utveckling med invånaren i fokus. Du ansvarar för en verksamhet som består av tre delar - digital utveckling, IT-system och IT-drift - med 15 kvalificerade medarbetare inklusive en IT-driftchef. Verksamheten kommer att utökas under de närmste åren och vi söker den som ska leda utvecklingen. 

Du ansvarar även för den övergripande IT- och digitaliseringsinvesteringsbudgeten för hela kommunen. Du koordinerar digitaliseringsfrågor ur ett kommungemensamt perspektiv och ansvarar för prioriteringar. Du ansvarar för kommunens strategiska och gemensamma digitala plattformar och säkerställer deras samordning ur ett effektivitets- samt säkerhetsperspektiv. Du har övergripande ansvar för IT- och digital informationssäkerhet. 

 

Kvalifikationer

Du är en erfaren och duktig ledare med en bakgrund i att leda och samordna flera verksamheter. Du har gedigen chefserfarenhet (minst fem år) av att ha lett en större IT- och digitaliseringsverksamhet med ansvar för personal, verksamhet och budget. Erfarenhet av att leda andra chefer är ett krav. 

Det är viktigt för oss att du besitter en hög grad av pedagogisk och kommunikativ förmåga och kan nå ut med ditt budskap eftersom du leder den digitala förändringen i hela organisationen och har nära kontakt med kommunledningen (tjänstepersoner och politiker). 

Vi ser gärna att du har erfarenhet av ansvar för en IT- och digitaliseringsinvesteringsbudget av större omfattning, inklusive planering, genomförande och uppföljning av projekt. Du har dokumenterat goda resultat av verksamhetsutveckling med hjälp av teknik i större organisationer. 

Du är en erfaren förändringsledare med flexibelt, snabbt och smidigt arbetssätt. Du har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken och som leder till resultat. Du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter och kan snabbt ändra ditt förhållningssätt. Du har lätt för att skapa kontakter och underhåller relationer inom organisationen. 

Du skapar engagemang och delaktighet, inspirerar till arbetsglädje och får andra med dig. Du vill fira kommunens digitala framgångar tillsammans med oss! 

En relevant högskoleutbildning krävs. 

Anställningens omfattning

Vi gör ett löpande urval av kandidater även under annonseringstiden. 
Tillträde enligt överenskommelse.
Tillsvidare.

 

Ansökan

Referensnummer:   A883371

Övrigt Sigtuna kommun erbjuder friskvårdsbidrag och för bättre hälsa har vi rökfri arbetstid! Läs gärna mer om våra förmåner:
https://www.sigtuna.se/sv/Om-Sigtuna-kommun/lediga-jobb/Formaner-for-dig-som-anstalld-i-Sigtuna-kommun/

 

Liknande jobb

Liknande jobb