Systemutvecklare med intresse för it-säkerhet

Plats
Stockholm eller Malmö
Annonserat
den 1 juli 2019
Stängs
den 15 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker erfarna systemutvecklare med stort intresse för it-säkerhet till enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. Du kommer jobba nära it-specialister och utvecklare med djup teknisk kompetens. Placeringsort är Stockholm eller Malmö.

Ort: Stockholm eller Malmö
Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Referensnummer:2019-14208

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

I ditt dagliga arbete kommer du att arbeta med mjukvaruutveckling av applikationer som möjliggör inhämtning av tvångsmedelsinformation. Du kommer att bedriva utveckling mot flera olika typer av plattformar. Arbetet innefattar hela kedjan från design, implementation, test samt paketering.

Eftersom variation och nya frågeställningar är vardag i arbetet krävs det att arbetssätt, metoder och verktyg ständigt utvecklas. Omvärldsbevakning inom området är därför en självklar del av ditt jobb.

Som utvecklare kommer du att ha stora möjligheter att påverka enhetens metodutveckling och du har själv möjlighet att styra över din tekniska arbetsmiljö.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har:

 • Akademisk examen inom it, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom arbetslivserfarenhet.
 • Mycket goda kunskaper om utveckling för minst en mobilplattform.
 • Mycket goda och dokumenterade kunskaper i relevanta programmeringsspråk.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:

 • Teknisk säkerhetsgranskning.
 • Flera operativsystem och arkitekturer.
 • It-forensik.
 • Operativsystemnära programmering.
 • Debugging på hårdvara.
 • ARM-plattformen samt ARM-assembly.
 • Erfarenhet av agila utvecklingsmetoder.

Dina egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef som finns nåbar vecka 33 på tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-08-15

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb