DevOps till enheten för teknisk inhämtning och analys

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 juli 2019
Stängs
den 15 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Säkerhetspolisen söker DevOps till enheten för teknisk inhämtning och analys. Enheten ansvarar bland annat för att hämta in information och identifiera hot från it-baserade källor. I denna roll är du länken mellan utveckling och operativ drift av avancerade tekniska system och du kommer arbeta nära it-specialister och utvecklare med djup teknisk kompetens.

Ort: Stockholm
Sista ansökningsdag: 2019-08-15
Referensnummer: 2019-14205

Vill du bidra till att skydda Sverige och vårt demokratiska samhälle? Hos oss får du arbeta i en mångfacetterad verksamhet där tillit, kollegialitet och professionalism värdesätts högt. Tillsammans gör vi skillnad – för ett säkert Sverige.

Ditt uppdrag

Du kommer att vara länken mellan utveckling och operativ drift av avancerade tekniska system och ha ett helhetsansvar för integration, drift och underhåll av ett antal system för teknisk inhämtning. Dina arbetsuppgifter kommer främst innebära administration av Linuxsystem, automatisering av utvecklingsprocesser och konfiguration av nätverkskomponenter. Vidare ser vi det som en självklar del av arbetet att du aktivt deltar i metod- och verksamhetsutvecklingsarbete som kontinuerligt bedrivs på enheten.

Din kompetens

För denna roll ser vi att du har:

 • Akademisk examen inom datateknik eller motsvarande kompetens förvärvad genom arbetslivserfarenhet.
 • Erfarenhet av administration av Linuxsystem.
 • Erfarenhet av automatiserings- och konfigurationsramverk.
 • Erfarenhet av utveckling i något scriptspråk.
 • Erfarenhet av olika typer av databaser.
 • Erfarenhet av virtualisering.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på både svenska och engelska.

Det är meriterande att du har erfarenhet av något eller flera av följande områden:

 • Mjukvaruutveckling.
 • Arbete som nätverksarkitekt.
 • Arbete med tester och mjukvarukvalité.
 • Telekom.

Dina egenskaper

Du har ett brinnande intresse för it och en vilja att arbeta med tekniska frågeställningar på detaljnivå. Du är kreativ och uppskattar utmaningen att lösa komplexa problem. Du tar dig an dina arbetsuppgifter på ett strukturerat och systematiskt sätt och klarar av att arbeta uthålligt med utmaningar som saknar facit.

Det är viktigt att du är en lagspelare som kan samarbeta för att öka helhetsförmågan samtidigt som du kan arbeta självständigt. Att dela med sig av din kunskap till kollegor ser du som en självklarhet. Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen skyddar Sverige och demokratin, medborgarnas fri- och rättigheter och den nationella säkerheten. Det gör vi genom att förhindra och avslöja brott mot rikets säkerhet såsom terrorism och spionage samt att skydda den centrala statsledningen.

Vi har cirka 1 400 medarbetare med olika bakgrund såsom polis, samhällsvetare, tekniker, administratör, språkvetare, jurist, ingenjör och psykolog. Tillsammans arbetar vi mot Säkerhetspolisens vision, ”Ett säkert Sverige”, för att värna det öppna och demokratiska samhället. Huvudkontoret ligger i Solna med verksamhet över hela landet.
Om Säkerhetspolisen

Säkerhetspolisen värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten, och vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att ringa rekryterande chef som är nåbar under vecka 33, tfn 010-568 79 52. För information om rekryteringsprocessen, kontakta HR-enheten, tfn 010-568 70 06.

Fackliga företrädare: Polisförbundet, tfn 010-568 71 29, SACO, tfn 010-568 70 04 och ST, tfn 010-568 70 02.

Ansökan sker via vår hemsida och ska ha kommit in senast 2019-08-15

Ansök här

Liknande jobb

Liknande jobb