Scania

Utvecklingsingenjör inom gasväxlingsprestanda

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 1 juli 2019
Stängs
den 20 augusti 2019
Ref:
20191894
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Sektionen för gasväxlingssystem, NMGP, ansvarar för prestanda från luftintag till avgasutlopp.

Tack vare intern rörlighet får vi nu möjlighet att rekrytera till vår grupp, som har ansvar för gasväxlingssystemets prestandakoncept och specifikation.

Gruppen arbetar genom alla Scanias projektfaser från förutveckling av system- och komponentkoncept till industrialiseringsprojekt. Vi har egenskapsansvar för prestanda och håller samman och representerar sektionens komponentgrupper i konceptprojekt.

Dina arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att stötta motorutvecklingsprojekten med expertis inom gasväxlingsprestanda, delta i prestandagrupper, utveckla våra simuleringsmodeller och driva utvecklingsprocessen mot taktade simuleringar.

Nu ska vi stärka vårt arbete med VTAB (Virtual Truck and Bus) där vi anpassar våra motormodeller så att de kan kommunicera med övriga simuleringsmodeller, vilket ställer krav både på hastighet och noggrannhet. Det möjliggör att vi kan simulera motorns egenskaper i fordon på givna körsträckor redan i tidig utvecklingsfas.

Gruppens ansvarsroll gör det viktigt med tät tvärfunktionell interaktion med övriga grupper inom styrsystem, efterbehandling och resten av drivlinan. Detta gäller för såväl produktutvecklingsprojekt som metodutveckling

Primärt verktyg är simuleringar i GT-Power där helmotorsystem modelleras endimensionellt och utvärderas mot motorprovning, varierande vägcykler och tänkbara applikationer. Detta simuleringsbaserade arbetssätt ger möjlighet till studier av system på fullmotor i tidiga skeden innan hårdvara finns.

Du har bra stöd i gruppen av bl.a. seniora medarbetare med många års erfarenhet, och du är en del i utvecklingen av gruppens verksamhet och processer genom ständigt förbättringsarbete.

Din profil
Vi söker dig med ett intresse för simuleringsdriven utveckling och gedigen erfarenhet inom motorprestanda.

Du är civilingenjör inom farkost/maskin/teknisk fysik eller liknande, med en förmåga att på ett självständigt och strukturerat sätt driva ett tvärfunktionellt arbete. Vi ser att du som person är utåtriktad och analytisk, samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna Henrik Willstrand, gruppchef, tel.08-553 50609.

Ansökan
Din ansökan ska innehålla cv, personligt brev samt relevanta betyg/intyg. Urval sker löpande under ansökningstiden och kallelse till intervju sker från den 19 augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb