Systemtekniker server/lagring

Plats
Västervik (Kommun), Kalmar
Annonserat
den 2 juli 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi erbjuder

Vill du vara med och utveckla samt automatisera vårt datacenter? Då har vi ett spännande jobb för dig i ett team som ansvarar för datacentrets virtualiseringsplattform med underliggande serverhårdvara och lagring för Region Kalmar läns alla verksamheter. 

- Här finns riktigt bra förutsättningar till att utvecklas. Vi arbetar med den senaste tekniken och har alla möjligheter att påverka IT-infrastrukturens utveckling vilket gör det till en inspirerande och kreativ miljö att arbeta i, säger John Johansson, systemtekniker. 

I vår servermiljö är Windows det klart dominerande operativsystemet men behovet av Linux och då främst Redhat växer. Vår virtualiseringsplattform baserar sig på VMware's produkter och även Citrix. Ett växande behov från verksamheten och utvecklingstakten i branschen gör att vi arbetar med automation av våra tjänster och arbetsmetoder, varför vi breddar vår kompetensbas inom automationsprogramvara, systemintegration och olika skriptspråk. 

Du ingår i beredskapsorganisationen för teamet och din arbetsplats är i våra trivsamma lokaler i centrala Västervik. Tjänsten är säkerhetsklassad.

Vi söker

Har du erfarenhet av komplexa, stora och högtillgängliga miljöer och/eller är du van vid att automatisera tjänster och dagliga uppgifter? Vi söker dig som har relevant utbildning inom data/IT alternativt dig som genom arbetslivserfarenhet har skaffat motsvarande kunskap. Du har erfarenhet av komplexa IT-miljöer i större verksamhet och goda kunskaper inom Windows Server, PowerShell, lagringslösningar, backup/restore/disaster recovery och VMware. 

Det är också meriterande om du har goda kunskaper inom några av följande områden: WSUS och Active Directory, Linux Redhat, containerteknik och/eller plattformen OpenShift samt andra scriptspråk än PowerShell. 

Vi ser att du har en bred kompetensbas med ett stort intresse för att effektivisera och automatisera. Du har en stark vilja att hänga med i teknologiska trender och att hålla dina kunskaper aktuella. Ditt arbetssätt är strukturerat och du är drivande, noggrann och kvalitetsmedveten. Du arbetar metodiskt, får saker att hända och är inte rädd för att ta tag i svåra uppgifter. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vår arbetsplats

Den digitala utvecklingen är i starkt fokus och vårt arbete har fått uppmärksamhet på nationell nivå. Vi uppskattar vår goda teamanda och att arbetet innebär att vi får vara kreativa och lösningsorienterade. Känslan av att arbeta för länets invånare gör arbetet betydelsefullt och vi ser tydligt den nytta som IT skapar. Vi tillhör enheten IT Infrastruktur som består av teamen server/lagring, kommunikation samt säkerhet.

Läs gärna mer om att jobba med IT inom Region Kalmar län

Hos Region Kalmar läns IT värnar vi om våra medarbetare och arbetar aktivt med att erbjuda en god arbetsmiljö och ett hållbart arbetsliv, t ex genom flexibla arbetstider och löpande teamutveckling. Vi har en stor variation på arbetsområden och våra medarbetare har goda möjligheter att utvecklas inom organisationen.

Med IT räddar vi liv! Vår IT-verksamhet är komplex och spänner över ett stort arbetsfält, från daglig drift och förvaltning till utveckling. IT-verksamheten är en viktig strategisk resurs och en integrerad del av Region Kalmar läns kärnverksamhet och en förutsättning för den verksamhetsutveckling som bedrivs. I IT-förvaltningen finns 150 medarbetare på orterna Kalmar, Oskarshamn och Västervik. Vi är en del av Region Kalmar läns 7 000 medarbetare som alla jobbar tillsammans för ett friskare, tryggare och rikare liv för länets invånare. Vi ansvarar för hälso- och sjukvård, tandvård, folkhögskolor, kultur, kollektivtrafik och regional utveckling. Vi möter människor i livets alla skeden och har ett meningsfullt och utvecklande arbete - varje dag.