Förändringsledare IT till Coop Sverige

Rekryterare
Coop Sverige AB
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 juli 2019
Stängs
den 4 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Till Coop Sverige söker vi nu en Förändringsledare – en strategisk och dynamisk nyckelroll. Här blir du direkt delaktig i planeringen och genomförandet av flertalet övergripande och centrala förändringsprojekt inom IT. Både inom Coop och branschen händer det mycket just nu och detta är en möjlighet att vara med på en spännande förändringsresa! Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som förändringsledare på Coop Sverige blir du en central del i flertalet omfattande strategiska IT-projekt. IT-organisationen på Coop Sverige är inne i spännande transformationsfas och ett flertal planerade projekt ligger i närtid, exempelvis införa nya leveransmodeller, transformera till en ny organisation med en vidareutvecklad utveckling- och applikationsförvaltning samt utvärdera och implementera ny sourcingstrategi. Du kommer att säkerställa/initiera och driva olika initiativ och projekt samt verka för kontinuerliga förbättringar inom området.

I rollen ingår också att identifiera intressenter/funktioner och deras behov av förändringsledning och stötta dessa på olika nivåer. Här arbetar du med hela värdekedjan: från att kartlägga olika typer av behov, planera leveranser och implementationer utifrån övergripande mål till att godkänna leverans samt att följa upp effekten och värdet av implementerade lösningar.

Som förändringsledare har du löpande kontakt med flertalet interna intressenter och intern IT, Coop samt samverkar kontinuerligt med externa sourcingpartners/leverantörer. Du rapporterar till Group CIO och är en del av IT-ledningen. Tjänsten är placerad på Coops huvudkontor i Solna Business Park.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du har flerårig erfarenhet av projektledning och förändringledning där du arbetat med långsiktig, strategisk och taktisk förändring av IT-organisationer. Troligen har du tidigare genomfört riskanalyser och arbetat med förebyggande planering och genomförande samt definierat/utvärderat tjänsteleveranser. Vidare ser vi att du har erfarenhet utav multisourcing samt uppdaterad kunskap om vanligt förekommande sourcing- och leveransmodeller.

Vi ser att du har universitetsutbildning inom ekonomi, teknik eller IT, eller motsvarande kunskap från arbetslivet, i roller inom IT-management, inklusive verksamhets- och applikationsstruktur. Det är meriterade om du har erfarenhet från IT-relaterade projekt inom detaljhandel, alternativt industriell erfarenhet av IT-management och utveckling av IT- och applikationsstrukturer i en större verksamhet.

Vi värderar personliga egenskaper högt och vi söker dig som är kommunikativ och gärna anpassar din kommunikation till olika målgrupper samt är lyhörd för andras behov och önskemål. Vidare ser vi att du har en strategisk sida och har förmågan att upprätta långsiktiga planer men samtidigt kan vara flexibel och planera om utifrån ändrade prioriteringar. Vidare bör du känna dig bekväm med att orientera dig och skapa nätverk i en stor och komplex organisation. Flytande kunskaper i både svenska och engelska är ett krav.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Coop med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande och intervjuer kommer att påbörjas i början av augusti. Välkommen in med din ansökan!

Kontaktperson
Marcus Grahn
08-120 50 429

Liknande jobb

Liknande jobb