Scania

Testingenjör inom elektrifierade fordon

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 2 juli 2019
Stängs
den 13 augusti 2019
Ref:
20192679
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med i omställningen mot elektrifierade drivlinor?

Är du intresserad att testa mjukvara i inbyggda system för elektrifierade fordon? På Scania pågår det en förändring som innebär stora tekniska steg mot elektrifiering. Du får vara med i omställningen till miljövänliga och hållbara transporter. Några av produkterna som utvecklas är: elhybridlastbilar med strömavtagare som kopplar upp mot kraftledning, fordon som drivs av bränsleceller, plug-in hybridlastbil och batteri elektrisk buss.

Du kommer att få god kunskap i hur utvecklingsarbete drivs på Scanias R&D samt god produktkännedom, speciellt inom styrsystemsutveckling. Personlig kontakt och kommunikation är viktigt, vilket gör att du kommer bygga upp ett kontaktnät. Detta ger dig en bra grund för att antingen fördjupa dig inom tekniken eller gå mot andra ledande befattningar.

Vi är idag en testgrupp på sju kollegor. Vi har ett bra samarbete på gruppen och värnar för att hjälpa varandra. Vi värderar kreativitet, problemlösning samt kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja att ständigt bli bättre. Vi värnar om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv. Vi arbetar med automatisering och att testa mjukvaran tidigt. Vi har en HIL-rigg som testar mjukvara direkt då den checkas in i versionshanteringssystemet från mjukvaruutvecklingsgrupperna. I våra andra HIL riggar utförs automatiskt regressionstester varje natt med den mjukvara som har checkats in under dagen.

Dina arbetsuppgifter
Som testingenjör på System Test Battery & Electrification arbetar du med att utveckla, automatiserar (skript) och analyserar tester för ett eller flera inbyggda system (ECU-system) med fokus inom funktionsområdena: batterifunktioner, temperaturreglering, AC och DC laddning samt övriga elektrifierade funktioner. Du använder olika testmiljöer så som HIL (Hardware-In-the-Loop) och fordon (lastbil och buss) för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden. Du utvecklar och underhåller våra HIL-riggar och programmerar modeller för att simulera den omgivande lastbilen.

Som testingenjör ingår du i ett testteam med nära kontakt hos funktions- och mjukvaruutvecklarna. En spännande del av jobbet är att du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter. Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan.

Din profil
För att trivas hos oss tror vi att du är en person som är noggrann och sporras av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du ska kunna programmera och trivs i ett team som jobbar med ständiga förbättringar.

Du är en nyfiken, engagerande och driven civil- eller högskoleingenjör eller motsvarande utbildning där erfarenhet och intresse av högspänningsbatteri, elektrifiering, fordon, programvaruutveckling, inbyggda system, systemtest är meriterande. Du har körkort för personbil där det är meriterande om med körkort för lastbil och/eller buss. Du behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
är du mer än välkommen att höra av dig till David Alstig, Head of System Test Battery & Electrification
david.alstig@scania.com , 08-553 535 95

Ansökan
Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Bifoga även betygskopior. Urval sker from 12 augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb