Medietekniker till ljud- och bildproduktion

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juli 2019
Stängs
den 14 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Riksdagsförvaltningen och sektionen medieproduktion söker dig som vill jobba med att genomföra tv-produktioner och arrangemang i samband med debatter, offentliga möten och presskonferenser i riksdagen och med att underhålla och utveckla tv- och konferensteknik.

Dina arbetsuppgifter

Som medietekniker ingår du i en grupp med tekniker som bland annat producerar tv-sändningar av riksdagens offentliga debatter, utskottsmöten, seminarier och ceremonier. Du arbetar ofta i team om tre personer som genomför en produktion. I din roll kan du komma att leda ett sådant team och då bland annat ha ansvar för att kvalitetssäkra de produktioner som du genomför. Produktionerna visas på riksdagens webbplats och hos andra tv-bolag, till exempel SVT. Du genomför även andra typer av konferenser och möten i rollen som ljud- eller konferenstekniker.

När du inte genomför sändningar eller andra arrangemang kommer du att vara delaktig i planeringen och bemanningen av kommande arrangemang samt vara teknisk rådgivare och arbeta tillsammans med beställare inför större arrangemang. Du kommer kontinuerligt att behöva fördjupa dina kunskaper inom de omfattande tekniska systemen, utveckla arbets- och incidenthanteringsprocesser och vara delaktig i utformningen av ny teknik. Du behöver vara beredd på att morgon- och kvällsarbete är vanligt under terminerna. Arbete enstaka helger kan också förekomma.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en eftergymnasial utbildning inom medieteknik eller någon annan utbildning eller erfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har goda kunskaper och erfarenheter inom området medieteknik efter att ha arbetat med ljud- och bildproduktion eller i större konferenssammanhang tidigare. Dina kunskaper och erfarenheter bidrar till ett dynamiskt team där medarbetarna kompletterar varandra med olika kompetenser.

Meriterande är erfarenhet av flerkameraproduktion, PA-ljud och konferensteknik.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper. Du behöver fungera bra i grupp eftersom en stor del av arbetet utförs i team, men du ska även kunna arbeta självständigt med olika uppgifter. Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Vissa situationer kan upplevas som stressiga och du behöver då vara lugn och metodisk och ha en strategisk blick och förmåga att prioritera. Arbetet ställer stora krav på servicekänsla, engagemang och kvalitetsmedvetenhet.

Svenskt medborgarskap krävs, eftersom anställningen är placerad i säkerhetsklass.  

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern it-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar. Parallellt med våra leveranser arbetar vi för att utveckla oss själva och vårt arbetssätt där ditt engagemang kan göra skillnad.

It-avdelningen består av cirka 120 medarbetare med uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen är uppdelad i tre enheter. Den aktuella rollen är placerad på enheten it-produktion som har ett sextiotal medarbetare.

Riksdagsförvaltningens it-avdelning är en central del av det stöd som ges till kammaren, till riksdagens ledamöter och till den övriga myndighetsförvaltningen. It- avdelningens stöd är också viktigt för kommunikationen med allmänheten.

  • Anställningsform: Tillsvidareanställning
  • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Kontakta oss 

  • Mats Tidstrand, sektionschef, 08-786 63 79
  • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
  • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
  • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2019. 
Referensnummer: 2789-2018/19

Liknande jobb

Liknande jobb