Systemtekniker till sektionen klient- och systemplattform

Rekryterare
Sveriges Riksdag
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juli 2019
Stängs
den 14 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta i hjärtat inom den svenska demokratin? Har du en bred kompetens inom utveckling och förvaltning inom IT-infrastruktur? Då kanske en roll som systemtekniker på Riksdagsförvaltningen kan vara rätt för dig.

Sektionen klient- och systemplattform, ansvarar för leverans av drift, underhåll, förvaltning och utveckling av IT-infrastruktur relaterat till Riksdagens klientmiljöer och kringliggande system. Utifrån verksamhetsbehov tillhandahåller vi användarvänliga moderna IT-tjänster, IT-stöd och produkter. Samt att utveckla en effektiv leverans av IT med hög kvalitet och för detta svara för anskaffning, kontinuerlig livscykelhantering av våra användarnära IT-tjänster och funktioner.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med drift, underhåll samt förvaltning och utveckling av IT-infrastruktur relaterad till riksdagens klientmiljöer, tillhörande servrar samt kringliggande system och användarnära IT-tjänster. Arbetet innebär således avancerad felsökning och problemlösning inom en komplex, bred och verksamhetskritisk IT-miljö baserad på Windowsprodukter, som omfattar operativsystem, hårdvara, applikations paketering och distribution, e-post och katalogtjänst, mobilitetslösningar, certifikat och säkerhetslösningar. Säkerhetstänket är väl utvecklat, och är en naturlig del i arbetet.

Du har löpande kontakter och nära samarbete med kollegor och med andra delar inom verksamheten.

Arbetet innefattar även:

 • medverkan i större och/eller komplexa uppdrag och projekt
 • kravhantering och test
 • leverantörskontakter
 • löpande system- och applikationskonfiguration samt problemanalyser
 • följa metodik och fastställda processer.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en gedigen erfarenhet och förmåga att driva drift, utveckling och förvaltning av klientplattformar och kringliggande system med tillhörande IT-infrastruktur.

Du har adekvat högskole eller universitetsutbildning inom it området, alternativt har på annat sätt förvärvat motsvarande kunskaper som arbetsgivaren bedömer är likvärdiga och relevanta för tjänsten som systemtekniker.

Du som söker har dokumenterade kunskaper och förväntas bidra med djup teknisk kompetens inom området och besitter en väl utvecklad förmåga att lösa komplexa problem, du har stor erfarenhet av klientmanagering, paketering, installation och konfigurering av system och applikationer och kan se helheten i en it-leverans i större komplexa Microsoftbaserade miljöer med en bred verksamhetskritisk applikationsflora.

Du har erfarenhet av att arbeta i större projekt och leda aktiviteter relaterat till ditt sakområde

Du har spetskompetens inom flera av följande områden: AdminStudio, Wise Package Studio, SCCM 2012, WMI och MDT 2012, VB-Script, Powershell, VMware, Windows Server 2012, 2016, Exchange 2016 och senare versioner, samt Windows 10 och versionshantering, Active directory samt hantering av Group policy. Autentisering och certifikatslösningar.

Det är meriterande med erfarenhet och kunskaper inom, managering av mobila enheter, utskriftsenheter och miljöer samt certifiering av hårdvaror och tillbehör.

Du tycker om att ha mycket kundkontakt och har ett konsultativt förhållningssätt och kan ge ett professionellt pedagogiskt bemötande till våra användare. 
Du samarbetar framgångsrikt med andra som såväl självständigt och relaterar till din omgivning på ett lyhört och smidigt sätt och har helhetssyn. Att arbeta effektivt, leverera enligt tidplan mot överenskomna mål samt att säkerställa kvalitet i ditt arbetsresultat är en självklarhet. 

Du är genuint intresserad av teknik, ser rutiner och dokumentation som en viktig del av arbetet samt har lätt för att kommunicera i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Svenskt medborgarskap krävs, anställningen är placerad i säkerhetsklass. Säkerhetsprövning kommer att föregå beslut om anställning.

Vi erbjuder dig

Ett spännande och omväxlande arbete på en modern IT-avdelning med hög kompetens och roliga utmaningar.

Riksdagsförvaltningens IT-avdelning har uppdraget att tillhandahålla system och tjänster som stöder den parlamentariska processen och dialogen med medborgarna. Avdelningen består av cirka 120 medarbetare fördelade på tre enheter, som i sin tur är organiserade i sektioner.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning
 • Omfattning: Heltid

Riksdagsförvaltningen tillämpar provanställning.

Kontakta oss 

 • Paresh Dodia, sektionschef, 08-786 62 64
 • Lars Eriksson, Saco, 08-786 40 00
 • Ann-Charlotte Eklund, ST, 08-786 40 00
 • Francesco André, Seko, 08-786 40 00

Ansökan

Välkommen med din ansökan.

Sista ansökningsdag är den 14 augusti 2019. 
Referensnummer: 2786-2018/19

Liknande jobb

Liknande jobb