Vill du bidra till en hållbar värld genom effektiva flöden av digital miljöinformation?

Plats
Stockholm alternativt Östersund
Annonserat
den 3 juli 2019
Stängs
den 28 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Miljöinformationsenhetens (Mi) söker en senior handläggare som vill arbeta för att miljöinformation produceras och hanteras modernt och används effektivt i digitala samhällsprocesser.

Enhetens uppdrag är bland annat att stödja chefer och handläggare på Naturvårdsverket att samla, hantera och tillgängliggöra miljöinformation, t ex genom datavärdskap. Mi samordnar Naturvårdsverkets samverkan med offentlig förvaltning kring offentlig information (eSam) och miljöinformation (Smart miljöinformation) samt i relation till regeringskansliet (Infrastrukturdepartementet och Miljödepartementet).

Som medarbetare på Mi arbetar du inom miljöområdet med koppling till digitaliseringen av offentlig sektor. Du får möjlighet att skapa breda nätverk i en innovativ miljö längst fram i utvecklingen av ett hållbart digitalt samhälle.

Dina arbetsuppgifter

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer vara att säkerställa en effektiv, säker och öppen hantering av miljöinformation i samhället genom att ge förutsättningar för verksamhetsutveckling, informationsförsörjning och framtida teknikstöd för olika ansvariga roller inom Naturvårdsverket.

Du kommer att ha en central utvecklande och samordnande roll när Naturvårdsverket:

  • väljer samverkanspart/utförare
  • beställer uppdrag samt upprättar avtal/samarbetsavtal;
  • följer upp och utvärderar utfall samt beskriver effekter;

Arbetet sker i samarbete med bl. a förvaltningsjurister, avtalsexperter och arkivarier inom Naturvårdsverket och i andra organisationer. Du jobbar nära Mi:s experter inom arkitektur och informationshantering utifrån behov av nya arbetssätt, digitala lösningar och miljöinformation inom Naturvårdsverkets verksamhet.

Arbetet innebär omfattande och självständig samverkan med andra organisationer såsom Myndigheten för digital förvaltning (DIGG), Lantmäteriet, Bolagsverket, Tillväxtverket, länsstyrelserna och SKL. Du verkar också i mer formella sammanhang som regeringsuppdrag och remisser, och i samarbete med t ex de myndigheter som är datavärdar.

Din kompetens

Vi söker dig som har eftergymnasial utbildning och dokumenterad erfarenhet av förändringsledning som t ex projektledare, förvaltningsledare, programledare eller chef. Det är bra om du har utbildning inom Naturvårdsverkets verksamhetsområde, t ex naturvetenskap eller miljöjuridik, och/eller utbildning inom förvaltningsjuridik eller upphandling.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper där vi ser att du har god förmåga att samarbeta med interna och externa aktörer med olika perspektiv och kompetenser. Du är flexibel, får saker att hända och tar ansvar för resultatet. Du kommunicerar klart och kan agera utifrån Naturvårdsverkets roll i samhället.

Det är meriterande om du har övergripande kunskap om LOU samt har genomfört större anskaffningar genom upphandling/avtal eller i samarbete med annan myndighet.

Om anställningen

Anställningen är en tillsvidareanställning på heltid. Anställningens placering är Stockholm alternativt Östersund. Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Vi tillämpar sex månaders provanställning. Självklart delar du vår värdegrund – att du i ditt arbete är lyhörd, professionell och offensiv.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 28 augusti 2019.

Kontakt

Vill du veta mer om anställningen är du välkommen att kontakta 
avdelningschef Anna Otmalm på mejl anna.otmalm@naturvardsverket.se.

De andra kontaktpersonerna nås via växeln, 010-698 10 00:

Pontus Lyckman, enhetschef (tillgänglig från v. 33)

Fackliga representanter:

Ulrika Domellöf-Mattsson, ST

David Schönberg Alm, Saco

Om Naturvårdsverket

Naturvårdsverket har en central roll i miljöarbetet och arbetar pådrivande, stödjande och samlande vid genomförandet av miljöpolitiken. Vi ansvarar för frågor som handlar om klimat och luft, mark, biologisk mångfald, förorenade områden, kretslopp och avfall, miljöövervakning samt miljöforskning. Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss se www.naturvardsverket.se/Om-Naturvardsverket/Jobba-hos-oss

Naturvårdsverket eftersträvar en arbetsplats präglad av jämställdhet och mångfald. Vi ser att medarbetare med olika bakgrund och erfarenheter är en viktig förutsättning för detta.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb