RIX enheten behöver förstärka teamet med ytterligare risk och kontinuitetskompetens

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juli 2019
Stängs
den 11 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med i utvecklingen kring Sveriges betalningssystem RIX? Ta chansen och sök denna spännande tjänst med fokus på risker och kontinuitet.

Du kommer att arbeta med att koordinera och driva verksamhetens arbete med operativa risker, kris- och kontinuitetshantering. Eftersom RIX är ett system som har avgörande betydelse för det finansiella systemet är systemets tillgänglighet mycket viktig.

I rollen ingår bland annat bedömning och utvärdering av operativa risker och åtgärdsplaner, löpande kontinuitetsplanering, incident- och krishantering, säkerställa regelefterlevnad inom området samt planera och koordinera interna och externa övningar. Du kommer hålla i dialoger med interna och externa parter samt vara aktiv i vår kravställning.

Utöver rollen inom risk och kontinuitet så kommer du delta i det dagliga operativa arbetet där viss schemaläggning förekommer, samt vara involverad i olika projekt och utredningar inom banken. Utmaningar framåt är att tillsammans med resten av teamet säkerställa att betalningssystemet RIX samt Riksbankens system för hantering av säkerheter följer med i samhällsutvecklingen.

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

VI SÖKER DIG som har relevant högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av arbete med operativa risker och kontinuitetsarbete. Du ska också ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Det är meriterande med erfarenhet av arbete med IT-säkerhetsfrågor gärna inom finansiell infrastruktur, bank eller finansiell sektor. Även kunskaper om RIX-systemet eller SWIFT är meriterande.

DU HAR SOM PERSON god förmåga att planera, strukturera och organisera ditt arbete. Vidare bör du i denna roll känna dig bekväm med att ha många bollar i luften samtidigt som du är snabblärd och lösningsorienterad. Det är viktigt att du är prestigelös, pragmatisk och hanterar krissituationer på ett diplomatiskt och professionellt sätt.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och mycket stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg senast den 11 augusti. Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Helena Tummings på helena.tummings@riksbank.se. Du söker tjänsten genom att trycka på Ansök.

RIX är Riksbankens system för överföring av kontoförda pengar och kan sägas vara knutpunkten i det svenska betalningssystemet genom att samtliga transaktioner mellan banker, clearingorganisationer och Riksgälden slussas genom RIX. Därmed fungerar Riksbanken som bankernas bank vid genomförandet av betalningar i svenska kronor. RIX är en viktig del i den finansiella infrastrukturen, med en daglig omsättning som motsvarar en sjättedel av den svenska bruttonationalprodukten.

RIX-enheten är placerad på avdelningen för betalningssystem och kontanter. Avdelningens uppdrag är att tillhandahålla ett betalningssystem för avveckling av stora betalningar i Sverige, samordna krisberedskapen inom det centrala betalningssystemen samt att försörja landet med kontanter. På avdelningen finns fem enheter; RIX-enheten, enheten för operativ kontanthantering, enheten för inlösen av kontanter, enheten för analys och policy samt enheten för analys och utveckling av betalningar. 

Vi har valt annonseringskanaler och undanber oss försäljare av rekryteringstjänster och annonser.

Liknande jobb

Liknande jobb