Teststrateg med inriktning mot IT-säkerhet

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 3 juli 2019
Stängs
den 15 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

SOM TESTSTRATEG MED INRIKTNING MOT IT-SÄKERHET på finansiella strukturenheten kommer du ha en nyckelroll i Riksbankens arbete med att samordna Red Team-tester av systemviktiga svenska finansiella företag. Du är med och utvecklar hur ECBs ramverk TIBER-EU ska implementeras i Sverige. Ramverket gör det möjligt för myndigheter att på ett standardiserat sätt medverka till att testa motståndskraften mot cyberrisker hos infrastrukturföretag och banker. Du kommer ha en nyckelroll i det arbetet och vara med från ax till limpa genom att aktivt delta i varje steg för att sätta strategin i verket och arbeta med resultatet. När ramverket är utvecklat agerar du primär kontakt mot de företag som genomgår tester samt säkerställer att tester lever upp till de krav som ställs. I detta arbete deltar du i varje tests samtliga faser och bidrar med ett helhetsperspektiv för testprocessen.

Tjänsten som teststrateg är en ny roll i organisationen. Du kommer tillhöra den enhet som driver cyberfrågorna ur ett finansiellt stabilitetsperspektiv och ni som jobbar med frågorna är en mindre grupp bestående av cirka 3 personer. 

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras på slutkandidat.

VI SÖKER DIG som har universitets- eller högskoleutbildning inom IT eller motsvarande kunskaper du fått genom arbete. Du har mångårig erfarenhet av testledning, IT-säkerhet och har arbetat inom branscher med höga säkerhetskrav. Det är meriterande med erfarenhet av Red Team-tester eller penetrationstester samt erfarenhet av riskanalyser inför utförande av sådana tester. Det är även meriterande med arbete med ramverk som exempelvis CBEST eller TIBER-XX. Vi ser gärna att du har certifieringar inom IT-säkerhetsområdet, utbildning eller arbetslivserfarenhet inom ekonomi eller finans samt erfarenhet av projektledning.

SOM PERSON är du strukturerad, drivande och har hög integritet. Du trivs att arbeta i en ledande roll i projekt och se till helheten. Då du ofta kommer att agera länk mellan IT-säkerhetsexperter och ekonomer är det viktigt att du har en mycket god förmåga att samarbeta samt kan förklara och beskriva komplexa begrepp och samband. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på både svenska och engelska.

VI ERBJUDER utmanande arbetsuppgifter i en händelserik miljö där Sveriges ekonomiska utveckling står i fokus. Hos oss får du kunniga och engagerade kollegor och stor möjlighet till kompetensutveckling.

VI VILL HA DIN ANSÖKAN med CV och personligt brev inklusive relevanta betyg och intyg senast den 15 augusti 2019. Om du har frågor är du välkommen att kontakta enhetschef Johanna Stenkula von Rosen på 076-725 66 33. Du söker tjänsten genom att klicka på Ansök.

Avdelningen för finansiell stabilitet (AFS) arbetar för att Riksbanken på ett tidigt stadium ska identifiera risker som kan leda till att det finansiella systemet blir instabilt eller ineffektivt. AFS ansvarar också för att se till att Riksbanken ska kunna hantera en finansiell kris, om en sådan trots allt skulle uppstå. Delar av avdelningens analyser och slutsatser presenteras bland annat i rapporten Finansiell stabilitet, i direktionsledamöters tal, och konsultations- och remissvar. Avdelningen arbetar i nära samarbete med andra myndigheter i Sverige, svenska banker och med andra aktörer på de finansiella marknaderna. Vi deltar även aktivt i internationella organisationer som arbetar med finansiell stabilitet så som IMF, Bank for International Settlements (BIS) och European Systemic Risk Board (ESRB).

Liknande jobb

Liknande jobb