Scania

Konstruktör elektrifiering elmaskinsutveckling

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 4 juli 2019
Stängs
den 17 augusti 2019
Ref:
20192189
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scanias elektrifieringsresa accelererar och centralt inom detta skifte är elektrifieringen av transmissioner. Elektrifiering av Scanias produkter är en förutsättning för Scanias skifte mot hållbara transportlösningar vilket gör att vi nu har största fokus på detta område. Till sektionen, som ansvarar för elektrifiering av Scanias växellådor och konstruktion av elmaskiner, söker vi nu en konstruktör som vill vara med och påverka hur Scanias elektrifierade drivlinor ser ut framöver.

Dina arbetsuppgifter

Som konstruktör utgör du en viktig del i utvecklingen och kvalitetssäkringen av vår elektrifierade drivlinor. Du får möjlighet att ingå ett konstruktionsteam med mycket erfarna konstruktörer där du kommer att påverka och ta ansvar för hela transmissionen. Ditt ansvar kommer finnas inom konstruktion av elmaskinen och olje-/ kylsystem. Du kommer att ha ett tätt samarbete med gruppens provningsingenjörer för att genom snabba iterationer utmana din konstruktion och erhålla snabb återkoppling på uppsatta acceptansvillkor. Arbetet som konstruktör på gruppen ger ett unikt helhetsansvar och där du har möjlighet att erhålla förståelse för hur våra elektrifierade fordon används av slutkund. Arbetet möjliggör kontakt med flera tvärfunktioner inom företaget såsom med andra konstruktionsgrupper, marknad, inköp och produktion. Arbetet innebär även kontakt med våra kollegor på MAN Truck & Bus och med externa leverantörer runt om i Europa.

Din profil

Vi söker dig med positiv attityd, eget driv, strukturerat arbetssätt och stor ansvarskänsla. Du är tekniskt lagd med känsla för dimensionering och optimering. Erfarenhet från konstruktion, oljesystem, hållfasthetsfrågor, tillverkningsmetoder och avancerad CAD-modellering är meriterande. Du har en akademisk utbildning och sannolikt minst 3 års erfarenhet av konstruktionsarbete. Du behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

För mer information

För mer information kontakta gruppchef Michael Waern, 08-553 80740.

Ansökan

Sök via HR Inline/jobbsök på Scania senast den 15 augusti. Jobb id: 20192189

Bifoga CV, personligt brev och betygskopior.

Med anledning av semester är ansökningstiden förlängd. Vår ordinarie semesterperiod är veckorna 29 - 32.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb