Scania

SCANIAS ELEKTRIFIERINGSROADMAP BEHÖVER DIG SOM KABLAGEKONSTRUKTÖR

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 juli 2019
Stängs
den 31 juli 2019
Ref:
20192983
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
SCANIAS ELEKTRIFIERINGSROADMAP BEHÖVER DIG SOM KABLAGEKONSTRUKTÖR

Jag leder en grupp med uppdraget att leverera marknadens mest robusta elektrifierade fordon med avseende på kablage, elkomponenter och VCB-system. Som grupp ansvarar vi för:
  • Konstruktion av både VCA- och VCB-kablage till våra elektrifierade lastbilar
  • Miljöprövning av VCB-komponenter för hela Scanias produktprogram.

Till min hjälp har jag sex stycken drivna och ytterst kompetenta provledare och kablagekonstruktörer där vi tillsammans jobbar i princip i alla Scanias elektrifieringsprojekt för att tillhandahålla framtidens hållbara transportlösningar.

Jag söker nu dig till mitt team med kablagekonstruktörer för att elektriskt koppla elmaskin, batterier, inverterar, fläktar, kopplingsboxar, pumpar, m.m. Där förväntar jag mig att du bygger upp ett brett kontaktnät på Scania för att effektivt kunna utföra dina arbetsuppgifter. För att leverera ditt kablage behöver du ha en tät relation med de som utvecklar system och elkomponenter, de som installerar komponenter fysiskt på lastbil, vår egen produktion, inköp, leverantörer och eftermarknad.

Vad kommer du att arbeta med?

Du kommer att ansvara för att konstruera VCA- och VCB-kablage som är robust, funktionellt, kostnadseffektivt och säkert ur ett elsäkerhetsperspektiv. I arbetsuppgifterna ingår att rita elschema och ta fram produktionsunderlag till inköp och leverantör. Du kommer även att få ta fram 3D-modeller av kablaget och säkerställa att dessa geometriskt går att montera på lastbil.

Du kommer också att bidra till gruppens utveckling, såväl inom vårat teknikområde men också inom gruppdynamiken, arbetsmetoder och processer.

Vad kan vi erbjuda dig?
  • Arbeta i ett tvärfunktionell team med fokus inom elektrifiering.
  • Få en bra helhetsbild både kring hur hela systemet ser ut för elektrisk framdrift, men också hur alla komponenter fysiskt placeras på chassit.
  • Ett omväxlande och högst utvecklande jobb med chansen till ett brett kontaktnät.
  • Möjlighet att jobba i Scanias hela utvecklingsprocess, från tidiga förutvecklingsprojekt till att hantera fältkvalitetsärenden.

Vem är du?

Du är en nyfiken och samarbetsvillig högskole- eller civilingenjör som vill skapa dig ett brett kontaktnät.

Du är väldigt driven, kan ta egna initiativ och är villig att leverera det lilla extra.

Du kan även hantera stress och kan effektivt leverera mot flera olika mål samtidigt.

För ytterligare information kontakta Johannes Bergkvist på telefonnummer +46 8 553 86194 eller johannes.bergkvist@scania.com

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb