Integrationsarkitekt- driva och föreslå lösningsförslag inom digitalisering

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 juli 2019
Stängs
den 1 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid


Vill du vara med på en spännande digitaliseringsresa som integrationsarkitekt? Då kan du vara den vi söker. Digitaliseringen i Regeringskansliet ställer krav på
informationshantering och integrationer för att stödja verksamhetsutveckling och effektivisera processer och arbetssätt.

Din arbetsdag. Sveriges morgondag.
Vi söker dig som drivs av att få ut det mesta möjliga av våra plattformar och tekniska miljöer för att öka automatiseringen och förenkla informationsflödena i våra processer. Du kommer att vara kontakten mot våra utvecklingsteam och den som tydliggör principer och möjligheter med integrationer och plattformar. Tillsammans
med övriga i gruppen tar du fram underlag och presenterar förslag på nya lösningar och vägval på kort och lång sikt. Du leder arbetet från planeringsfas och design till genomförande.

Din uppgift är att kvalitetssäkra att systemintegrationer lever upp till kraven på tillgänglighet, kontinuitet, säkerhet och prestanda samt förvaltningsbarhet.
Du kommer att delta i projekt och uppdrag och kan även leda mindre uppdrag eller delprojekt. Rollen har många kontaktytor såsom projektledare, förvaltningsledare, styrgrupper, verksamhetschefer och tekniska specialister.

Läs mer om vår verksamhet på www.regeringen.se.

Din bakgrund
Vi söker dig med relevant högskoleutbildning, eller annan utbildning i kombination med erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig, samt erfarenhet av att arbeta som it-arkitekt. Certifieringar inom it-arkitektur ses som meriterande. Vidare har du erfarenhet av integrationsarbete mellan system och plattformar och vana att dokumentera och visualisera lösningar. Vi ser gärna att du har särskild kunskap inom integrationer innefattande Microsofts plattformar, men också andra systemintegrationer (som t.ex. API, SQL, MIM och behörighetslösningar). Det är meriterande med kunskap om arkitekturprinciper för SharePoint 2016. 

Dina egenskaper
Du är analytisk och kan se helheten utan att tappa detaljer. Rollen kräver att du är självgående, strukturerad och har initiativförmåga. Du är drivande och har
erfarenhet av att leda andra. Du kan skapa förtroende och samarbeta på olika nivåer. Tjänsten kräver att du har förmåga och intresse att utveckla din egen
kompetens kontinuerligt utifrån verksamhetens behov, samt kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska.

Övrigt
Anställningen inleds med sex månaders provanställning. Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du måste vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.

Är du intresserad?
Vill du veta mer om jobbet och vad vi erbjuder, så går det bra att kontakta tf gruppchef Maria Rune (under perioden 8/7-24/7 samt 22/8-1/9) tel 08-4055263 eller Sektionschef Birgitta Krutrök (under perioden 25/7-21/8) tel 08-4051185. Det går även bra att kontakta personalhandläggare Magnus Karlsson (under augusti) tel 08-4055366. Fackliga representanter nås via Regeringskansliets växel 08-405 10 00; Saco (Jesper Svarén), Seko (Erik Wilhelmsson) och ST. Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Välkommen att registrera din ansökan i vårt rekryteringsverktyg senast den 1 september 2019.

Regeringskansliets uppdrag är att stödja regeringen i dess arbete med att styra Sverige och förverkliga sin politik. Här arbetar 4 700 personer, varav 600 utomlands. Förvaltningsavdelningen ansvarar för myndighetsövergripande frågor som förändrings- och förnyelsearbete, ekonomi, arbetsgivarfrågor, kompetensförsörjning, kommunikation, säkerhet, it, bibliotek, arkiv och registratur samt för den gemensamma servicen i Regeringskansliet.

Liknande jobb

Liknande jobb