Polismyndigheten

Kravanalytiker med stort intresse att leverera verksamhetsnytta

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 10 juli 2019
Stängs
den 26 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord - det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens it-avdelning har cirka 850 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens cirka 30 000 medarbetare. Vårt fokus är att generera verksamhetsnytta med hög utvecklingstakt och modern teknik utifrån agila principer och förhållningssätt.

Nu har du chansen att ansluta till vårt härliga team för Yttre verksamhetssystem på polisens it-avdelning. Vårt uppdrag är att se till så att poliserna i yttre tjänst har effektiva och tillgängliga it-system för att kunna utföra sitt uppdrag på ett rättsäkert och ändamålsenligt sätt. Teamet ansvarar och utvecklar it-system vilka b.la. möjliggör för person- och fordonsslagningar, hantering av frihetsberövade personer samt verktyg för att hantera bevisprov kopplat till alkoholutandning.

Arbetsbeskrivning

Som kravanalytiker i vårt agila utvecklingsteam kommer du få ett varierande och intressant arbete med att omsätta verksamhetsbehov till utvecklingsbara krav både för nyutveckling och vidareutveckling. En vanlig dag kan innehålla allt från analys och kartläggning av verksamhetsbehov, workshop-facilitering till framtagning av kravdokumentation, hela tiden med fokus att leverera mesta möjliga värde till verksamheten.

Det är viktigt att du har en god förståelse för hur polisen arbetar därför kommer du att få tid till studiebesök och verksamhetspraktik för att bygga upp kunskap om hur verksamheten fungerar.

Just nu nyutvecklar vi ett ärendehanteringssystem för arrestverksamheten samtidigt som vi löpande vidareutvecklar befintliga system. På sikt kommer vi nyutveckla fler system samt även mobilanpassa en del befintliga system för att effektivisera arbetet för poliserna i yttre tjänst.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • relevant högskoleutbildning inom it-området, eller kunskap förvärvad på annat sätt som kan bedömas likvärdigt
  • några års erfarenhet som kravanalytiker inom agil systemutveckling
  • erfarenhet av att leda kravarbete och processkartläggningar i en komplex it-miljö med många olika kravställare
  • erfarenhet av att facilitera workshops
  • arbetat med olika former av kravdokumentation

Du behöver ha goda kunskaper i svenska, både i tal och skrift

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet av följande:

  • att ha arbeta som eller i nära samarbete med produktägare
  • kravarbete kopplat till rättsväsendet
  • användarcentrerad utveckling
  • arbetat med system som har höga säkerhets- och prestandakrav
  • Jira och Confluence

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lyhörd och har förmåga att sätta dig in i verksamhetens behov för att sedan kunna omvandla dessa till utvecklingsbara krav. Det är viktigt att du är en prestigelös lagspelare som har lätt för att samarbeta samt har en god kommunikationsförmåga för att kunna anpassa din kommunikation beroende på mottagare och kontext.

Vi ser vidare att du är är van vid att på egen hand ta dig an komplexa arbetsuppgifter och kan hantera en stor mängd information, samt att du har en förmåga att fokusera på det väsentliga och kan lyfta blicken för att se helheten. Som person är du positiv, strukturerad och lösningsorienterad, samt att du har lätt för att hantera kravarbete inom flera samtidiga områden då hela teamet jobbar med utveckling av samtliga våra system.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef och produktägare Anna Airijoki, tfn 010-564 00 60 Frågor om tjänsten besvaras fr.o.m. 5 augusti  

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn; Nås via polisens växel; 114 14  Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 26 augusti 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. Undrar du om något kring rekryteringsprocessen, kontakta HR-konsult Emil Bengtsson via mail, emil.bengtsson@polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Liknande jobb

Liknande jobb