Scania

Mjukvaruutvecklare till Vehicle to Everything Communication

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 10 juli 2019
Stängs
den 23 juli 2019
Ref:
20191965
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till att vara en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Intelligent Transport System (ITS) kan bestå av en platoon, ett logistikcenter eller en hel stad där fordon samt infrastruktur ska koordineras på ett intelligent sätt för att eliminera slöseri samt öka trafiksäkerhet. Gruppen "Vehicle to Everything (V2X) Communication for Collaborative Awareness" är en del av ITS-sektionen och gruppens uppgift är att möjliggöra för fordon att samverka via radiokommunikation. Exempel på detta kan vara platooning, koordinering i en korsning eller att varna omgivande trafikanter för fara. Utöver det används radiokommunikationen även mellan fordon och infrastruktur, till exempel för att informera fordonet om den optimala hastigheten för att få en grön våg, det vill säga undvika onödiga inbromsningar samt accelerationer.

Som du ser jobbar gruppen i framkant av omställningen mot intelligenta transportsystem med en teknik som möjliggör hållbara och säkra transporter! Vill du vara med?

Uppdraget

Gruppen, V2X for Collaborative Awareness, söker just nu en utvecklare. Vi arbetar agilt och produktcentrerat och hos oss tar hela utvecklingsteamet ansvar för leveransen. Baserat på detta jobbar vi mycket med parprogrammering för att dela kompetens och stötta varandra. Teamet stöttar även produktägaren med strategi- och roadmaparbete och ansvar för arkitektur, utveckling, testning och deployment. Inom gruppen jobbar vi både med forskning och utveckling men har ett tydlig mål att leverera vår produkt till kunden.

Din Profil

Vi söker dig som kombinerar mjukvaruutveckling med den innovativa attityden hos en ingenjör. Är du en lagspelare som delar med dig och visar intresse för andra och som kan och vill vara med och bygga ett stark team? Sök då denna tjänst!

Du vill lära dig, eller har erfarenhet inom:

  • C++ och embedded Linux
  • Agil mjukvaruutveckling och deras metoder som CI/CD, TDD, SCRUM och andra liknande moderna metoder
  • Du älskar kod kvalitét och har en känsla för security-aspekter
  • En förmåga att se och förstå helheten


Du ska ha en examen som systemvetare, civilingenjör eller motsvarande erfarenhet.

Vi strävar efter en blandning av personligheter, erfarenheter och kompetenser och ser gärna att du hjälper till att bidra till ökad mångfald i gruppen.

För mer information

Kontakta gärna Johannes Joch, gruppchef EATC

+46855352189.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb