Kravanalytiker till Skandikon

Rekryterare
Skandikon
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juli 2019
Stängs
den 12 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration. Just nu gör Skandikon en spännande resa mot ökad digitalisering, snabbrörlighet och effektivisering. Arbetet är i full gång med att skapa en agil och stark leveransorganisation. I och med denna förändring så söker Skandikon dig som sätter stor vikt vid att leverera hög kvalité och motiveras av att arbeta i en förändringsresa.

Om tjänsten
Till utvecklingsteamet på Skandikon, idag bestående av drygt 20 medarbetare söker vi nu ytterligare förstärkning i form av en Kravanalytiker. I tjänsten som Kravanalytiker blir en av dina viktigaste uppgifter att genom kravhantering och lösningsbeskrivning, möjliggöra för Skandikon att implementera ändamålsenliga, kostnadseffektiva och verksamhetsstödjande tekniska IT-lösningar som på sikt bidrar till Skandikons vidare utveckling.

Du kommer att vara delaktig i hela utvecklingsprocessen från insamling och analys av verksamhetens krav och behov till att bistå utvecklare och tekniker i att realisera lösningar som överensstämmer med uppsatta krav.

I rollen ingår även att: 
• Planera och leda kravarbetet.
• Bidra löpande med förbättring av kravutvecklingsprocessen.
• Ansvara för att fånga, analysera och beskriva krav på IT-stöd. Både gällande nyutveckling samt vidareutveckling av befintlig funktionalitet.
• Leda arbetet med att identifiera, definiera och verifiera kraven för framtidens system.
• Planera och leda kravworkshops inom utsedda initiativ och projekt. 
• Dokumentera kraven enligt beslutad kravmetodik och upprätthålla förvaltningsbarhet av kraven

Du blir en del av avdelningen för IT Utveckling och rapporterar till chef för IT utveckling. Kontoret är placerat i centrala Stockholm vid Klarabergsviadukten med närhet till kommunikationer.

Vad kan Skandikon och rollen erbjuda dig?
Skandikons medarbetaridé är att kombinera affärsmässighet och dokumenterad spetskompetens med lyhördhet, initiativförmåga och ett starkt personligt engagemang till dess kunder. Då Skandikon nu växer och utvecklar sin verksamhet är det därför även viktigt att du drivs av att jobba i en omväxlande miljö med högt tempo. Skandikon i sin tur erbjuder dig en öppen och lärorik arbetsplats i och med det utpräglade samarbetet mellan avdelningarna. Nytänkande och egna initiativ premieras och medarbetare har stor möjlighet att påverka sitt arbete. Ta chansen och sök idag och bli del av en spännande och utvecklande arbetsplats!

Är det här du?
Vi söker dig som brinner för att arbeta med kravanalys i olika typer av komplexa utvecklingsprojekt. Du har god vana och erfarenhet inom olika metoder och verktyg inom kravhantering såsom begreppsmodellering, informationsmodellering, user stories mm. Vidare har du erfarenhet av att arbeta med olika metoder inom projektstyrning såsom exempelvis agilt arbete, vattenfallsmodell. Du är van vid att både planera och leda olika workshops.

Har du tidigare branscherfarenhet från försäkring, bank eller finans är det meriterande.

En förutsättning för rollen är att du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat.

I den här rekryteringen kommer vi även att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. Vi söker dig som har ett stort eget driv, som har en hög energi och som trivs i en roll som innebär många kontaktytor flera olika avdelningar. Framförallt har du en god struktur i ditt arbete och ett prestigelöst förhållningssätt.

Ansökan
I denna rekrytering samarbetar Skandikon med Level Recruitment. För att söka tjänsten, klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor om tjänsten, vänligen kontakta Elina Colde eller Marcus Grahn på 08-120 50 400.

Välkommen in med din ansökan!

Kontaktperson
Marcus Grahn
08-120 50 429

Om Skandikon
Skandikon är ett av Sveriges mest erfarna outsourcingföretag inom pensionsadministration och stiftelseförvaltning. Skandikon är en oberoende tjänsteleverantör i huvudsak inom den svenska tjänstepensionsmarknaden. Skandikons arbetssätt och verksamhetssystem är helt anpassade för att hantera tillståndspliktig verksamhet. Många av Skandikons uppdragsgivare står under Finansinspektionens tillsyn. Det innebär i praktiken att även Skandikons verksamhet står under denna tillsyn - och hanteras i enlighet med den.

Skandikon är det gemensamma varumärket för Skandikon Administration AB, Skandikon Pensionsadministration AB och Svensk Pensionsadministration KB. De båda förstnämnda är dotterbolag till Livförsäkringsbolaget Skandia medan det sistnämnda ägs av Skandikon tillsammans med Försäkringsbranschens Pensionskassa. Skandikon omsätter ca 120 Mkr och har ca 100 anställda med kontor i Stockholm, Sundsvall och Vilnius. Läs gärna mer på skandikon.se
 

 

Liknande jobb

Liknande jobb