Agil Coach

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 12 juli 2019
Stängs
den 17 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Inspireras och utmanas du av att förändringsleda personer? Vi söker en agil coach som har förmågan att utveckla Skatteverkets agila kultur och skapa värde för våra kunder, medborgare och företag i det digitala mötet.

Om jobbet

Du kommer att arbeta i en spännande tid där Skatteverket gör stora förflyttningar – tekniskt, kulturellt och arbetsmetoder. Din uppgift blir att underlätta denna förflyttning inom det digitala kundmötet. Du kommer arbeta med att införa agila metoder och utveckla arbetsprocesser. Det innebär också att du kommer vägleda, förändringsleda och entusiasmera personer, team och produktledning. Dessutom kommer du driva kompetensutveckling bl a genom workshops och seminarier. Rådgivning och feedback kommer vara viktiga delar i din vardag. Vid behov kommer du även att stötta enskilda team och leda dem i det dagliga arbetet tillsammans med produktägaren.

Skatteverket inför metoden Safe och delar nu in utvecklingsverksamheten i värdeströmmar. Vi arbetar i tvärfunktionella team tillsammans med IT-avdelningen och andra avdelningar. Det digitala kundmötet drivs som ett "agilt releasetåg" enligt Safe.

Du kommer tillhöra sektion 1 på Kundmötesavdelningens tjänsteutvecklingsenhet, med placering i Solna. På vår sektion är vi 19 kollegor. Enheten har ett samordnade ansvar för kundens hela upplevelse, ett strategiskt och i flera delar operativt ansvar för utveckling av digitala tjänster samt ansvar för Skatteverkets webbplats och närvaro i sociala medier.

Om dig

För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

  • ha en mycket god kommunikativ förmåga och brinna för att förmedla kunskap om metoder som Lean, Scrum och Kanban på ett pedagogiskt sätt strategisk och taktisk
  • förmåga och helhetssyn för att kunna sätta riktning och organisera arbete och människor
  • ha god förståelse för samspelet mellan kommunikation, design och teknik samt ha lätt för att sätta dig in i kundens situation
  • vara nyfiken och förstå grupprocesser samt vad som behövs i olika lägen vara lyhörd för det sociala samspelet.

Du ska även ha:

  • flerårig erfarenhet av arbete som agil coach och/eller Scrum master samt några års erfarenhet av en ledande position inom området 
  • har en certifiering inom agil metodik, agil coaching eller Safe

Det är önskvärt att du har erfarenhet från en myndighet eller offentlig verksamhet. Det är också önskvärt att du har vana av att leda workshops samt har erfarenhet av förändringsledning och införande av agilt arbetssätt med hjälp av Scrum och Safe.

Bra att veta Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan!

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Liknande jobb

Liknande jobb