Polismyndigheten

Polisen behöver fler BI-utvecklare

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Stad)
Annonserat
den 17 juli 2019
Stängs
den 19 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu flera utvecklare inom Business Intelligence (BI) som önskar vara med och göra verksamhetsnytta för hela polismyndigheten. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor att utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gruppen för Beslutsstöd ansvarar för datainsamling och utveckling av BI-verktyg som används av hela Polisen för uppföljning och analys. Polismyndighetens verksamhet styrs av händelser i samhället, vilket leder till att vi ständigt måste tänka snabbt och agera på plötsliga behov. Som BI-utvecklare arbetar du med att möta verksamhetens behov genom nyutveckling, vidareutveckling och förvaltning av våra BI-verktyg. Du kommer att vara med och ta fram applikationer som används både på operativ och på strategisk/taktisk nivå, med huvudsyftet att ge polisen informationsövertaget.

Arbetsbeskrivning

I din nya roll kommer du arbeta i spännande uppdrag med att designa applikationer, modellera dataflöden och integrera data från många olika datakällor. Du är ofta med i hela arbetet från krav till färdig applikation, hela tiden med verksamhetsnyttan i fokus. Vi arbetar idag i QlikView och Qlik Sense.

 Våra BI-utvecklare har en stark gemenskap där vi hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi ser därför att du är en prestigelös lagspelare som bidrar till teamets framgång oavsett uppdrag. Du bevakar den tekniska utvecklingen för att se vilka delar vi bör implementera inom myndigheten för att fortsätta hålla oss i framkant.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som:

 • Har relevant eftergymnasial utbildning inom IT från universitet, högskola eller yrkeshögskola alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst ett års erfarenhet av utveckling i QlikView/Qlik Sense eller minst tre års erfarenhet av utveckling i annat BI-system
 • Behärska svenska väl, både i tal och skrift
   

Meriterande
Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har kunskaper inom:

 • Qlik-arkitektur
 • Versionshantering
 • NPrinting
 • GeoAnalytics
 • Utveckling av egna extensions R, Python, Java, VB-script etc.
 • Administration av Qlik-installationer och arbete i klustrad servermiljö


Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningssätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken och vilja utvecklas inom ditt kompetensområde. Vi ser vidare att du har personlig drivkraft samt är van vid att proaktivt lösa problem och införskaffa relevant information eller kunskap när det behövs. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt driv.

 Du behöver även vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Christine Sarestål, christine.sarestal@polisen.se.

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Anna Owens, tel. 076 767 44 70
Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10
ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50
Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen

Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, Polisiära gemensamma system, Beslutsstöd

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev senast den 2 september 2019. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult.

Liknande jobb

Liknande jobb