Driftchef till digitaliseringsenheten

Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 20 juli 2019
Stängs
den 27 juli 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi söker en driftchef till Ekobrottsmyndigheten med placering i Stockholm. Gruppen IT-samordnare kommer att förses med en gruppchef med titeln driftchef. Driftchefen rapporterar till Digitaliseringschefen och har ett delegerat personal- och arbetsmiljöansvar för IT-samordnarna. Driftchefen ska ha ett fokus på utveckling, support och stöd till verksamheten. En viktig del av detta arbete är att identifiera problem i vardagen som skulle kunna underlättas med digitalisering. Fokus ligger på att utveckla verksamheten, arbetssätt och tydligheten i arbetsuppgifter.

Digitaliseringsenheten försöker möta den förändrade kravbild som också var en stor anledning till att IT-enheten stöptes om och ombildades som en digitaliseringsenhet. Kravbilden är inte densamma som tidigare ställdes på IT. Istället har behoven nu mycket större fokus på digitalisering av verksamheten som sådan och att lotsa verksamheten genom snåriga vägval och kravställningar i projekt som innehåller IT. Andelen projekt som innehåller IT komponenter ökar för varje år och förutom detta har regeringen för varje år en höjd ambitionsnivå för var den digitala standarden för Sverige ska ligga.

Digitaliseringsenheten består idag av sex IT-samordnare som arbetar med bland annat IT-support i den operativa verksamheten och strategiskt med utpekade funktionsansvar. IT-samordnarna har sina placeringar i Stockholm, Malmö och Göteborg men arbetar med support till samtliga verksamhetsorter. Detta innebär att du som driftchef kommer att leda personal på distans. På enheten finns det även en IT-strateg, en drifttekniker och en två verksamhetsutvecklare med inriktning IT som alla rapporterar direkt till Digitaliseringschefen.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har

  • aktuell erfarenhet som chef inom IT
  • har minst tre års erfarenhet av IT-administrativt arbete eller IT-support
  • erfarenhet av att leda och driva utveckling av digitala arbetsformer
  • uppvisat ett ledarskap som kännetecknas av coaching och ett personligt engagemang i medarbetarnas prestation, arbetssituation och kompetensutveckling
  • mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Det är meriterande om du har

  • erfarenhet av IT-arbete på statlig myndighet, gärna som chef
  • relevant eftergymnasial utbildning med IT-inriktning

Egenskaper

Som driftchef leder du dig själv och andra vilket ställer stora krav på bl.a. gott ledarskap, god samarbetsförmåga, kommunikativ förmåga, initiativ och driv samt förmåga att planera, strukturera och organisera verksamhet, resurser och personal. Du bör även ha en strategisk problemlösningsförmåga, dvs inställning till och erfarenhet av problemlösning som åtgärdar problemens orsaker istället för bara deras symptom.

När vi anställer lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor.

Övrigt

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass är svenskt medborgarskap ett krav och säkerhetsgranskning med registerkontroll kommer att ske. Anställningen avser en tillsvidareanställning med placering på vårt huvudkontor i Stockholm. Provanställning kan komma att tillämpas. Vi tillämpar individuell lönesättning. Vissa resor kan förekomma i arbetet.

Information om anställningen lämnas av Digitaliseringschefen Stefan Lundmark tfn 010-562 90 10. Fackliga företrädare för SACO-S John Keränen tfn 010-562 92 23, för ST Ylva Nilsson tfn 010-562 91 94 och för Polisförbundet Kristina Windalen tfn 010-562 98 21.

Välkommen med din ansökan via ”skicka din ansökan!” senast den 18 augusti 2019.

Liknande jobb

Liknande jobb