Scania

Automationsingenjör till Scania

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 21 juli 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Ref:
20192949
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du vara med i digitaliseringen av Scanias produktionsenheter? Ta då chansen och bli en av medlemmarna i SCADA-gruppen inom Order to Delivery IT!

Vi ansvarar för utveckling, förvaltning och support av IT och Automationssystem som stödjer Scanias olika produktionsenheter i Europa. Nu söker vi förstärkning i form av flera automationsingenjörer till vår grupp i Södertälje.

Vad du kommer att göra

Som dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer du att arbeta med:
  • Utveckling och förvaltning av automationssystem
  • Support av produktionskritisk utrustning
  • Systemunderhåll av lokala system
  • Utföra installationer som t.ex. PLC, PC, och server
  • Supportera användare
  • Delta i förändringsprojekt
  • Uppkoppling av Scanias produktionsutrustning

Du kommer att arbeta beredskap och vid kritiska ärenden måste du ha möjlighet att ta dig till din arbetsplats inom 1 timme.

Vad du har för bakgrund och profil

Vi tror att du har relevant utbildning inom automation eller motsvarande praktisk erfarenhet. Du förstår vad det innebär att stödja en producerande enhet och trivs med att jobba med olika typer av frågor inom området.

Genom praktisk erfarenhet har du skaffat goda kunskaper om supportarbete med kritiska automationssystem och annan produktionsnära utrustning. Du känner dig bekväm med PLC/SCADA-system i allmänhet och har sedan tidigare skaffat dig kunskaper om Siemens SIMATIC WinCC och Siemens TIA Portal. Har du också erfarenheter av utveckling i Ignition eller kunskaper om SQL så är det extra meriterande.

Du har en god analytisk förmåga, kan se sammanhang på en övergripande nivå, men kan även djupdyka för att lösa mer tekniska problem. Dina personliga egenskaper kännetecknas av ansvarskänsla, social kompetens och kvalitetsmedvetenhet. Samtidigt som du gärna tar egna initiativ är du en utpräglad lagspelare som förstår att samarbete är en förutsättning för framgång.

Engelska är vårt koncernspråk som du, förutom svenska, behöver behärska i både tal och skrift.

Vårt erbjudande

Som anställd på Scania erbjuder många karriär- och utvecklingsmöjligheter samt andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, arbetstidsförkortning, hälsocenter, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer.

Ytterligare information

Om du vill veta mer om tjänsten kontakta Christian Fahlén (Gruppchef), +46 8 553 513 35 eller Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist), +46 70 081 29 90. Tillgängliga för frågor från och med den 12 augusti.

Ansökan

Din ansökan ska innehålla ett CV och personligt brev. Urval och intervjuer kommer att starta efter sista ansökningsdag. Sista ansökningsdatum är den 18 augusti.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb