CGI

Manager Internal Communications

Rekryterare
CGI
Plats
Stockholm, Stockholm , Sweden
Annonserat
den 24 juli 2019
Stängs
den 24 augusti 2019
Ref:
J0719-1767
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

CGI är en global IT-leverantör som levererar högkvalitativ affärsrådgivning, systemintegration och outsourcingtjänster till myndigheter och företag i över 40 länder över hela världen. Vi arbetar sida vid sida med våra kunder för att omvandla innovation, data och teknik till framgång för dem.

En effektiv internkommunikation är grundläggande för att skapa och underhålla en stark företagskultur. Nu söker vi en erfaren och engagerad chef som ska driva internkommunikationen mellan företaget och våra över 5 000 medarbetare fördelade på över 30 olika platser i Sverige.

Dina framtida arbetsuppgifter

Som Manager Internal Communications på CGI ansvarar du för den interna kommunikationen med en rad intressentgrupper som har olika behov av information. Tillsammans med kollegor inom extern och digital kommunikation, HR-funktionen och företagets ledning fastställer du kommunikationsbehovet.

Du planerar och genomför interna kampanjer och ser till att den interna kommunikationen stöder den externa. Då vi nyligen gått samman med Acando kommer arbetet att inkludera stöd för att utforma och kommunicera vår nya gemensamma företagskultur där vi tar det bästa av CGI och Acando för att skapa en ny branchledare inom affärs- och IT-tjänster.

Konkret innebär arbetet också att utveckla vår interna kommunikation genom våra olika kanaler och plattformar, till exempel intranät, nyhetsbrev, interna aktiviteter och event.

Dina ansvarsområden:
• Planera och genomföra den interna kommunikationen
• Kartlägga behov och sätta upp mål för förbättrad information om, och förståelse för, affärsmål och vår vision
• Öka kännedomen internt om de projekt som CGI arbetar med
• Erbjuda stöd till ledningen för att formulera interna budskap och kommunikationsinsatser
• Arbeta med kommunikationen för interna förändringsprojekt
• Ingå i krishanteringsteamet vid behov

Kvalifikationer för att bli framgångsrik denna roll

För att lyckas i rollen som Manager Internal Communications är det viktigt att man snabbt kan sätta sig in i företagets verksamhet och organisation. Strategisk internkommunikation handlar om att kunna resonera med företagets ledning kring interna budskap och processer, vilket i sin tur kräver att man har några års arbetslivserfarenhet och vana från att arbeta nära en ledningsgrupp.

I CGI är långsiktig planering och uppföljning centralt, samtidigt som förutsättningarna för det dagliga arbetet kan ändras mycket snabbt. Det betyder att den person vi söker måste kunna arbeta både strategiskt mot långsiktiga mål, samtidigt som man kan släppa allt och hantera en krissituation. Vana från projektledning är en styrka.

Det är även en stor fördel om man har vana från att arbeta i ett internationellt företag. Vårt koncernspråk är engelska så utöver utmärkt svenska behöver du kunna kommunicera obehindrat på engelska i tal och skrift.

För att trivas i rollen som Manager Internal Communications behöver du:
• Vara intresserad av hur vi med digitalisering kan bygga ett bättre och tryggare samhälle för alla
• Ha en grundläggande förståelse för hur verksamhet inom affärs- och IT-tjänster fungerar
• Snabbt kunna sätta dig in i, och formulera budskap kring, förändringar i verksamheten
• Erfarenhet av att arbeta med text, bild och video som verktyg för kommunikation
• Kunskaper i hur man arbetar med någon form av publiceringssystem

För mer information, vänligen kontakta: Robert Almqvist, Director PR och externkommunikation, 076-9480294

Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är: 2019-08-23

Att arbeta på CGI
CGI finns i 40 länder med 77 000 medlemmar, varav närmare 5 000 på över 30 platser i Sverige. För femte året i rad har CGI Sverige fått priset Top Employer. I motiveringen nämns bland annat CGI:s anställningsvillkor, möjligheten till karriärutveckling och starkt ledarskap. Vi har även fått utmärkelsen Guldstegen av fackförbundet Unionen för insatserna kring att skapa en arbetsmiljö där det är lika enkelt för kvinnor som för män att satsa på karriären och nu satsar vi starkt på att bli bäst på mångfald inom vårt fält. Vi hoppas att du vill vara med och bidra till vår goda arbetsmiljö och vårt jämställdhetsarbete.

Hos oss på CGI får du möjlighet att bli delägare vilket innebär att du kan påverka och bygga framgång samt ta del av de värden du är med och skapar. Som delägare är vi extra engagerade i det vi gör, det påverkar hur vi bemöter våra kunder och varandra. Det är därför vi kallar våra medarbetare för medlemmar. För att vi är mer än medarbetare. Möjligheten att bli delägare skapar en unik entreprenörsanda och teamkänsla där alla strävar efter att utveckla företaget. På CGI kallar vi detta ett medlemskap utöver det vanliga.

Utveckla din karriär hos oss.

Det är en extraordinär tid i vår bransch. Den digitala transformationen accelererar och CGI är i centrum för förändringarna - som hjälp för våra kunders digitala resor och med spännande karriärmöjligheter för våra medarbetare.

På CGI når vi framgång genom våra medarbetares talang och engagemang. Som ett team delar vi de utmaningar och belöningar som kommer genom att vi skapar ett växande företag, vilket stärker vår ägarskapskultur. Alla våra medarbetare drar nytta av det värde vi gemensamt skapar.

Var med och bygg ett av världens största oberoende tjänsteföretag inom IT och affärsprocesser.

Liknande jobb

Liknande jobb