Scania

C++-utvecklare inbyggda system

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 25 juli 2019
Stängs
den 13 augusti 2019
Ref:
20192674
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du arbeta med framtidens telematiklösningar för uppkopplade fordon?

Vi söker dig som är duktig på objektorienterad C++-programmering i Linux-miljö och har erfarenhet av systemering av inbyggda system.
Tidigare erfarenhet från utveckling av realtidssystem eller erfarenhet från fordonsbranschen är meriterande liksom erfarenhet av utveckling av mobiltelefoner, modem och positioneringstjänster.

Scania har ambitiösa mål att uppnå hållbara transportlösningar genom elektrifierade och autonoma fordon och detta ställer höga krav på uppkopplade fordon. Inom Connected på Scania har vi som mål att tillhandahålla kvalitetssäkrat data till och från våra fordon.

Gruppen Connected Platform ansvarar för utveckling och förvaltning av infrastruktur för uppkopplade fordon. Gruppen är bland annat ansvarig för Scanias telematikenhet för uppkopplade fordon. Enheten tillhandahåller positionering via GPS och är samt bearbetar och kommunicerar data till och från fordonet via mobilnätet. Nuvarande generation är en mogen produkt i produktion som vidareutvecklas inom förvaltning i takt med att nya tjänster introduceras i fordonet. Samtidigt har vi startat konceptutveckling för nästa generations telematikenhet och påbörjat en antal tekniska utredningar för kravfångst och design. Vi söker nu nya medarbetare för att stärka upp detta arbete.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer ingå i produktens plattformsteam som tillhandahåller middleware för telematikenheten. Det är ett tvärfunktionellt agilt team där teammedlemmarna tillsammans arbetar med design, utveckling och test av funktionaliteten. Arbetsuppgifterna kan bestå i allt från att utforma en teknisk lösning för ett projekt och skriva nya plattformsfunktioner till att felsöka och supporta eller skriva nya automatiserade testfall.

Din profil
Du har ett stort teknikintresse och brinner för utmaningen att skapa effektiva och robusta lösningar med hög kvalitet. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du besitter ett stort inre driv, har lätt för att samarbeta med andra och innehar även förmågan att arbeta självständigt mot ett givet mål.

Du är civil- eller högskoleingenjör och har flerårig arbetslivserfarenhet av programmering i C++ alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Du kommunicerar flytande på engelska, i tal och skrift. Svenska är önskvärt men inte obligatoriskt.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information:
Kontakta gärna Tommy Englund, gruppchef, tel + 46 8 553 805 10 som är nåbar efter Scania semester period, vecka 32.

Ansökan
Ansökningen ska innehålla personligt brev, CV och relevanta betyg/intyg. Intervjuer planeras till vecka 35-36.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb