Scania

IT Tekniker till Scania

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 26 juli 2019
Stängs
den 25 augusti 2019
Ref:
20192291
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du ta nästa steg och utvecklas som tekniker?

Som tekniker på Scania kommer du att ingå i en grupp tillhandahåller teknisk support och förvaltning av lokala applikationer för produktionsnära IT-lösningar på våra produktionsenheter i Södertälje. Gruppen jobbar tillsammans för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster.

Dina uppgifter

Du löser och hanterar ärenden som är rapporterade av verksamheten, enligt bestämda processer och är ofta först på plats när något händer. Ärendena är av varierande komplexitet men det är du som bedömer vad som behöver åtgärdas. Därför söker vi dig med kompetens inom följande områden:

 

  • Lokala applikationer; Support, konfigurering och förvaltning
  • Databaskunskap
  • Serverkunskap
  • Klienter; installationer samt felsökning av hårdvara
  • Nätverk; patchning och konfigurering
  • Skrivare; installationer, konfigurering och felsökning
  • Backup


Spetskompetens inom någon av ovanstående områden är meriterande och du kommer också utveckla dina kunskaper inom de andra områdena och skapa dig en bred förståelse för att på bästa sätt samarbeta med teamet och skapa värde för verksamheten samtidigt som du får en bra egen utveckling! Du förväntas även medverka i verksamhetsamhetsutvecklande projekt och leda delar av projektleveranser.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och ser ständiga förbättringar i det dagliga arbetet. Du delar information och kunskap med teamet och tar dig an nya arbetsuppgifter med entusiasm. Vidare har du:

 

 

  • Tidigare 2-5 års erfarenhet av tekniskt arbete, gärna inom industriell IT.
  • En hög problemlösningsförmåga och kan behålla fokus och lugn i pressade situationer.
  • Ett strukturerat arbetssätt och en vilja att leverera resultat.


Engelska är vårt koncernspråk som du förutom svenska behöver behärska i både tal och skrift. Vi ser gärna att du har insikt i agila principer och praxis.

B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område, och du måste ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid och beredskap. Akademisk utbildning inom IT är meriterande.

Ytterligare information

Vid frågor kontakta gärna Johanna Ingels (Rekryteringsspecialist) 070-081 29 90, Fredrik Andlin (gruppchef) 08-553 525 76 eller Jakob Huldt (gruppchef) 08-553 503 22 som är tillgänglig from 12 augusti.

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 23 augusti. Urval och intervjuer beräknas starta efter sista ansökningsdag.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

 

Liknande jobb

Liknande jobb