Scania

Vendor Manager, Scanias CAD/vPDM-plattform

1 dag kvar

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 29 juli 2019
Stängs
den 19 augusti 2019
Ref:
20192665
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Inom området CAD/vPDM står vi inför många nya utmaningar som kräver att vi levererar nya processer, metoder och tjänster som kan möta behovet av stöd inom 3D-modellering, AR/VR, delning av CAD-data med mera. Produkterna vi ansvarar för används av i stort sett hela företaget för att möjliggöra att Scania blir ledande inom hållbara transportlösningar.

Scania har ett samarbetsavtal med leverantören till CAD/vPDM-plattformen och plattformsansvaret ägs av vår sektion. Leverantörens produkter används inom hela Scania, placeringen av tjänsten är inom gruppen YMSC (CAD/vPDM - Processes and systems). Kopplat till plattformen används även flera produkter vilket innebär att det finns fler leverantörer som det måste finnas bra samarbete med.

Vill du vara med och leda och implementera förändring? Vi söker en erfaren Vendor Manager med bland annat uppgift att vara huvudkontakten mot både leverantörer kopplat till plattformen och inköp för att skapa så mycket värde som möjligt för våra användare och Scania i stort.

Dina arbetsuppgifter

Det finns idag en governance-struktur mellan Scania och plattformsleverantören, men i övrigt är det här en ny tjänst där vi vill att du både tar ansvar och ser möjligheterna i hur ett fördjupat samarbete både internt inom Scania och externt mot leverantörer ska sättas upp.

Det kommer att vara en central roll inom Scania och du kommer att ha kontaktytor inom hela företaget.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer bestå av:

  • Leda delar av den tvärfunktionella governance som är uppsatt mellan Scania och leverantören, samt föreslå och leda förbättringar av denna.
  • Sätta upp strategier kring licenser kopplat till flera leverantörer.
  • Speaking partner för plattformsleverantören in mot Scania.
  • Leda och koordinera aktiviteter internt inom företaget för att få en helhetsbild av de verksamheter där leverantörernas produkter används.


Din profil

Vi sätter stort värde i affärsmannaskap och samarbetsförmåga. Om du erhållit detta genom akademisk utbildning eller tidigare arbetslivserfarenhet inom exempelvis inköp eller IT-utveckling spelar mindre roll, men du ska gilla att jobba med både med människor och teknik. Du behöver ha förmågan att göra en helhetsbedömning och prioritering om vad som är viktigast ur ett affärsperspektiv samt en god planeringsförmåga. Du kommer jobba mycket med människor så det är viktigt att du är kommunikativ och kan anpassa ditt ledarskap beroende på vad situationen kräver. Du behöver ha en förmåga att röra dig inom olika delar av företaget och självständigt leda och koordinera arbete på olika nivåer inom Scania.

Vi erbjuder en utmanande och varierande arbete med möjlighet att lära känna många funktioner inom Scania.

Ytterligare information

Kontaktpersoner

Sofia Karlgård Fräjdin (Gruppchef YMSC) tfn 08-553 89316

Joakim Björlund (tf gruppchef YMSF) tfn 08-553 52753

Med anledning av semester är ansökningstiden förlängd. Vår ordinarie semesterperiod på Scania är veckorna 29 - 32 och urval kommer att ske löpande under större delen av ansökningstiden.

Varmt välkommen med din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb