IT Arkitekt för samhällssäkra nät

Rekryterare
Trafikverket
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 1 augusti 2019
Stängs
den 20 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

IT Arkitekt för samhällssäkra nät

Ingress

Vill du vara med och forma framtidens transportsystem? Vill du vara en del i att skapa ett tillgängligt Sverige till nytta för medborgare och näringsliv? Då har vi en samhällsviktig och bidragande roll för dig! Trafikverkets IT-organisation har ett helhetsansvar för it och telekom inom Trafikverket, en verksamhet som pågår dygnet runt, året om. Som medarbetare inom IT-organisationen får du möjlighet att vara med och bidra i en spännande förändring. Digitaliseringen ställer allt större krav på Trafikverket och vi vill därför anpassa oss vad gäller kompetens, arbetssätt och organisation i takt med utvecklingen. Som pålitlig, engagerad och modig medarbetare får du möjlighet att delta och bidra i den fantastiska digitaliseringsresa som pågår.

Avdelning Säkerhet har ca 60 medarbetare (både anställda och konsulter) uppdelade på fyra enheter. Avdelningen har medarbetare på flera orter i landet.

Enheten Verksamhetsstyrning ansvarar för stöd till avdelningens verksamhetsutveckling, strategisk planering och styrning av it-säkerhet inom Trafikverket, verksamhetsområdets samordning av revisioner samt riskhantering, genomförande av uppdrag inom it-säkerhetsområdet och projektledning. Enheten har ca 12 medarbetare på flera orter i landet. Vi söker dig som vill jobba i vårt team och vara placerad i antingen Borlänge, Gävle eller Solna.

Arbetsuppgifter

I rollen som arkitekt inom it-säkerhet för samhällssäkra nät och system arbetar du brett inom hela it-säkerhetsområdet, men med tyngdpunkt inom leveransen av samhällssäkra nät och it-tjänster som är samhällsviktiga eller i behov av sekretess. Du ansvarar för strategisk teknisk planering inom it-säkerhetsområdet i hela OSI-stacken från digitala tjänster, till nationella mobil- och optonät, datacenter, serverinfrastruktur, geografiskt redundant virtualisering, mobila tjänster, samt applikationer. Du arbetar i mycket nära samarbete med andra it-arkitekter och -specialister inom enheten, samt tillsammans med funktioner inom andra delar av Trafikverket.

Ditt största bidrag är till projekt för att planera och bygga nya it-leveranser där du har ansvar för tekniska ramverk för förvaltning och utveckling av området, exempelvis:

 • Strategiska tekniska utvecklingsplaner
 • Omvärldsbevakning
 • Bidrar med tekniskt kunnande vid utveckling och förvaltning av styrande dokument och instruktioner
 • Utvärdera och vara rådgivande vid val av produkter
 • Stöd till projekt och utveckling
 • Uppföljning och stöd vid efterlevnad av styrande dokument och riktlinjer
 • Uppföljning av att handlingsplaner och åtgärder genomförs
 • Utbildning

Kvalifikationer

Vi söker dig som

 • har flerårig erfarenhet av strategiskt designarbete inom nätsäkerhet
 • har dokumenterad erfarenhet av ledarskap i tex chefs- eller projektledarroller
 • har högskoleutbildning om 180 hp t.ex. systemvetare, dataingenjör eller motsvarande utbildning i kombination med erfarenhet som vi bedömer som likvärdig
 • kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av scada-system

Som person är du drivande med god initiativförmåga samt ett strukturerat arbetssätt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och har lätt för att skapa goda relationer. Därtill trivs du i den kommunikativa rollen då tjänsten innebär mycket kontakter, både internt och externt. Du drivs av ett intresse för hur vi tillsammans inom transportsektorn kan få ny teknik att bidra till ett modernt transportsystem.

Övrig information

Tjänsten är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning innefattade säkerhetsprövningssamtal och registerkontroll kommer att genomföras innan anställning. I vissa fall ställs krav på svenskt medborgarskap för dessa tjänster. Kontakta Trafikverket för mer information om denna tjänst.

Alternativa placeringsorter: Borlänge, Gävle, Solna

Intervjuer kommer att ske i Borlänge 29 augusti eller Solna 5 september. Innan dess kan urvalstester komma att användas i den här rekryteringen. 

Ansökan

Din ansökan ska ha inkommit till Trafikverket senast sista ansökningsdatum. De frågor som du får besvara när du skickar in din ansökan kommer ligga till grund för det första urvalet vi gör. Som anställd i Trafikverket kan du komma att bli krigsplacerad utifrån totalförsvarets behov.

Trafikverket strävar efter att personalsammansättningen ska spegla samhället i övrigt. Vi eftersträvar en mångfald bland våra medarbetare och vi visar respekt för allas olikheter och förutsättningar. Det är viktigt hur vi agerar och uppfattas av omvärlden. Därför värderar vi etik och moral högt i Trafikverket. För oss är det viktigt med en gemensam kultur som präglas av våra värderingar: pålitliga, engagerade och modiga.

Ansök senast
 

Din ansökan ska ha inkommit senast 2019-08-20

Kontakter

Rekryterande chef Johan Andersson,
0101231051

SACO Kjell Israelsson,
0101257225

ST Håkan Engström,
0101232014

SEKO Sven-Gunnar Billman,
0101257255

Utannonserat: 2019-08-01T13:08:54
Upplysningar

Organisation: IKT

Rekryterande enhet: Verksamhetsstyrning

Befattning: IT Arkitekt för samhällssäkra nät

Ort:Borlänge, Gävle, Göteborg, Solna, Örebro

Ref nr: 27:2019:151