Scania

Utvecklingsingenjör till Scanias elkompressor

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 13 augusti 2019
Stängs
den 2 september 2019
Ref:
20182256
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Fordonsindustrin går just nu igenom ett enormt teknikskifte från dagens traditionella fordon mot autonomi och elektrifiering. Scania är ett premiummärke i branschen och vi måste fokusera på korrekta tekniska lösningar och introducera dessa vid rätt tidpunkter. För att kunna nå dessa mål söker vi en utvecklingsingenjör som kommer vara artikelägare av luftkompressorn för dagens och framtidens lastbilar med elektrisk drivlina.

Vilka är vi på gruppen?

Gruppen heter Brake performance och vi ansvarar för broms- och prestandaprov på lastbilar och driver utvecklingen av hela bromssystem. Gruppen består av både ingenjörer och mekaniker och vi är uppdelade i fyra team med en teamledare i varje team. Gruppmedlemmarna besitter djupa kunskaper inom broms och har egenskapsansvar inom området.

Rollen

Som artikelägare för elkompressorn kommer du arbeta självständigt och planera ditt objekt tvärfunktionellt inom Scania, samt samarbeta med leverantörer. Du kommer driva utvecklingen och provningen för ditt objekt från konceptstadiet till slutlig verifiering och certifiering. Detta är en roll som kommer utveckla din förmåga att driva igenom nyskapande tekniska lösningar. Du kommer ges möjlighet att skapa många kontakter inom företaget.

Vad du kommer göra
 • Tillsammans med leverantörer kommer du utveckla ditt objekt
 • Leda alla aspekter och välja den bästa tekniska lösningen
 • Utveckla kravspecifikation och följa upp leverantör
 • Delta som expert i fältkvalitets-ärenden
 • Skapa kreativa provningar i rigg och på fordon
 • Analysera resultat och utveckla provningsmetoder
 • Multifunktionella diskussioner inom Scania för att kunna introducera den nya elkompressorn vid passande tidpunkt och i lämpligt projekt
 • Ha nära samarbete med skickliga medarbetare i systemgruppen som äger objektets mjukvara
 • Planera introduktioner och lyfta blicken i roadmap-arbete
 • När tidpunkten för introduktion är beslutad kommer du takta tidsplanen genom deltagande på projektmöten

Vem är du?

Vi söker dig som vill driva igenom ett utvecklingsobjekt från konceptstadiet till serieintroduktion. Du tar egna initiativ och tar gärna kontakt med andra för att söka upp korrekt information. Andra skulle beskriva dig som målmedveten, noggrann och analytisk. Du är prestigelös och ödmjuk.

Önskad bakgrund
 • Högskole- eller civilingenjör inom teknisk design eller liknande
 • Minst 2 års erfarenhet inom Scania
 • Kunskap om processerna på Research & Development
 • Mycket goda kunskaper i engelska

Vänligen ansök med CV och personligt brev.

Jag ser fram emot att läsa din ansökan!

För mer information
Kontakta gärna tillförordnad gruppchef Katarina Nordqvist, 08-553 51 760, under vecka 33. Vår ordinarie semesterperiod är veckorna 29 - 32.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb