Scania

DevOps Industrial Engineer

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 1 augusti 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Ref:
20191721
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du ta nästa steg och utvecklas som DevOps Industrial Engineer?

Som Industrial Devops Engineer på Scania IT kommer du att ingå i en grupp som tillhandahåller utveckling, teknisk support och förvaltning av lokala applikationer för produktionsnära IT-lösningar på våra produktionsenheter i Södertälje. Gruppen jobbar tillsammans för att accelerera affärsutveckling genom digitalisering samt jobbar med att säkra den dagliga driften och att verksamheten har tillgång till rätt IT-tjänster.

Dina uppgifter

Du arbetar med hela leveranser, och löser olika ärenden av varierande komplexitet genom att använda din kompetens av att förstå helheten. Du bedömer vad som behöver genomföras, och därför söker vi dig med kompetens inom följande områden:
 • Lokala applikationer; Utveckling, support, konfigurering, test och förvaltning
 • Infrastruktur; Databaskunskap, serverkunskap, plattform, monitorering
 • Klienter; installationer samt felsökning av hårdvara
 • Nätverk; patchning och konfigurering
 • Skrivare; installationer, konfigurering och felsökning
 • Backup

Spetskompetens inom något eller några av ovanstående områden är meriterande och du kommer också utveckla dina kunskaper inom de andra områdena och skapa dig en bred förståelse för att på bästa sätt samarbeta med teamet och skapa värde för verksamheten samtidigt som du får en bra egen utveckling! Du förväntas även medverka i verksamhetsamhetsutvecklande projekt och leda delar av projektleveranser.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och ser ständiga förbättringar i det dagliga arbetet. Du delar information och kunskap med teamet och tar dig an nya arbetsuppgifter med entusiasm. Vidare har du:
 • Tidigare 2-5 års erfarenhet av tekniskt arbete, gärna inom industriell IT.
 • En hög problemlösningsförmåga och kan behålla fokus och lugn i pressade situationer.
 • Ett strukturerat arbetssätt och en vilja att leverera resultat.
 • Erfarenhet av agil kultur och har förståelse samt mindset för att arbeta utifrån det.
 • Erfarenhet av arbete i lean är meriterande för att förstå verksamheten.

B-körkort är ett krav då vi arbetar över ett större område, och du måste ha möjlighet att arbeta beredskap då de verksamheter vi stöttar har öppet 06-24. Schemat för beredskap är rullande vilket innebär att du roterar mellan dagtid och beredskap. Akademisk utbildning inom IT är meriterande.

Engelska är vårt koncernspråk som du förutom svenska behöver behärska i både tal och skrift. Vi arbetar med ledarskapsprinciper i linje med servant leadership och tror att det överensstämmer med dina värderingar.

Scanias erbjudande
Utöver karriär- och utvecklingsmöjligheter erbjuder Scania många andra förmåner så som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, arbetstidsförkortning, hälsocenter, lunch till reducerat pris och mycket mer. Läs gärna mer om Scanias förmåner, värderingar med mera här .

Ansök!

Ansökan ska innehålla personligt brev och CV. Sista ansökningsdag är 16 augusti. Urval och intervjuer beräknas starta efter sista ansökningsdag.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb