Polismyndigheten

Lösningsarkitekt till IT-avdelningens grupp för Internationell samordning

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 2 augusti 2019
Stängs
den 27 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Organisation IT-avdelningen

Län Stockholms län

Utlyst 02 augusti 2019

Ansök senast 27 augusti 2019

Referensnummer C30132/2019

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Vi arbetar verksamhetsstyrt vilket innebär att vi arbetar nära polisverksamheten i utvecklingsarbetet vilket ger stora möjligheter att påverka och utforma polisens framtida system. Det finns även stora möjligheter att bidra till det internationella samarbetet inom brottsbekämpande myndigheters IT-utveckling.

Polisens IT-avdelning har cirka 850 anställda och avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten och dess 30 000 anställda. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU. En stor del av arbetet innebär internationella kontakter både inom och utanför EU.

Gruppen Internationella underrättelse- och ärendesystem ansvarar för förvaltning och utveckling av nationella IT-system med internationell koppling. Till gruppen hör även samordningsfunktionen för internationella åtaganden som bistår IT-avdelningen med stöd vid internationell samverkan. Samordningsfunktionen ska nu utökas med en lösningsarkitekt!

Arbetsbeskrivning

Som lösningsarkitekt ansvarar du för att:

 • Bereda och ta fram olika kostnads- och verksamhetseffektiva lösningsförslag till beslut baserat på funktionella och icke-funktionella krav
 • Omvärldsbevaka
 • Planera realiseringen av IT-lösningar baserat på verksamhetens behovsbild
 • Ha fokus på att maximera återanvändning av funktionalitet
 • Säkerställa att verksamhetsövergripande arkitekturprinciper och riktlinjer följs
 • Besvara interna och externa förfrågningar
 • Vara kontaktyta mot olika intressenter på Polismyndigheten
 • Vara kontaktyta mot olika intressenter som Polismyndigheten samverkar med både nationellt och internationellt

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom IT alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som kan bedömas likvärdigt
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta som lösningsarkitekt i integrationstäta miljöer
 • Dokumenterad erfarenhet av att arbeta med olika plattformar exempelvis Linux och Windows
 • Dokumenterad erfarenhet av modellering

Du behöver ha synnerligen god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

Det är meriterande om du har erfarenhet kring något av följande:

 • TOGAF-ramverk
 • Internationellt arbete
 • Kunskap om EU-samarbete
 • Agilt arbetssätt
 • AI-arbete

Personliga egenskaper

Tjänsten kräver en person som brinner för lösningsarkitektur och förändringsarbete. Du ska vara självgående och kunna arbeta självständigt under eget ansvar med ett stort mått av analysförmåga och noggrannhet. Du ska vidare vara resultatinriktad och serviceorienterad, samt kunna se behov och utifrån dessa självständigt söka och ta ansvar för arbetsuppgifter. Andra egenskaper som vi uppskattar är om du:

 • Är strukturerad, pedagogisk och tydlig
 • Har god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.
 • Har ett kreativt och flexibelt arbetssätt
 • Har god helhetssyn och god förmåga att kommunicera med olika intressenter

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef och produktägare Arletta Plunkett, tfn 010-563 80 23  

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: Anna Owens, SACO, tfn; Nås via polisens växel; 114 14  Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10; Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92 Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 27 augusti 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb