Polismyndigheten

Är du erfaren projektledare och letar efter ett nytt spännande jobb?

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 5 augusti 2019
Stängs
den 2 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Polisens IT-avdelning har ca 830 anställda och ansvarar för all it som används av myndighetens ca 30 000 medarbetare

Arbetsbeskrivning

Sektionen Operativa verksamhetssystem vid polisens IT-avdelning ansvarar för flertalet IT-system som den operativa polisverksamheten använder dagligen. Gruppen Ledningscentralsystem ansvarar för bland annat ärendehanteringssystemet och kommunikationssystemet som används på landets ledningscentraler. Därför arbetar vi medarbetardrivet, i nära samverkan med den operativa verksamheten. Uppdragen bedrivs i linjeverksamheten vilket innebär att vårt uppdrag innehåller såväl utveckling, omvärldsbevakning som renodlad förvaltning.

Som uppdragsledare är dina huvudsakliga arbetsuppgifter:

·       leda olika typer av uppdrag och projekt samt förvaltningsaktiviteter

·       ta fram projektplaner

·       planera, budgetera och följa upp arbetet

·       resursplanera och resurssäkra utifrån de behov som följer av uppsatta mål

·       säkerställa att uppdraget/leveransen drivs kostnads- och verksamhetseffektivt

·       planera och driva uppdraget/leveransen i enlighet med polisens modeller

·       bevaka omvärdsförändringar

·       besvara remisser och förfrågningar

·       bereda och ta fram underlag till beslut

·       vara kontaktyta mot olika myndigheter som Polismyndigheten samverkar med.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

  • Relevant akademisk examen. Alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant
  • Minst tre års dokumenterad erfarenhet av att leda projekt inom IT-området
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

  • Akademisk examen inom IT-området
  • Erfarenhet av integration av komplexa IT-system och teknisk systemförvaltning
  • Erfarenhet av agilt arbetssätt

 

Personliga egenskaper

Uppdraget kräver en person som är självgående och kan arbeta självständigt under eget ansvar med ett stort mått av analysförmåga och noggrannhet med ett resultatinriktat och serviceorienterat förhållningssätt. Personen bör kunna se behov och utifrån dessa självständigt söka och ta sig arbetsuppgifter. Personen bör vara strukturerad, pedagogisk och tydlig samt ha god förmåga att arbeta både enskilt och i grupp.

 

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer?  Välkommen att kontakta gruppchef Robert Bergh, robert.bergh@polisen.se.

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av: 
Saco-S: Anna Owens, tel. 076 767 44 70
Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10
ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50
Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningen

Arbetsort: Stockholm

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet, säkerhetsprövning, med registerkontroll enligt säkerhetskyddslagen, kommer genomföras före anställningen.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och bidrar till att skapa förtroende för polisen.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast måndagen den 2 september 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format.

Skicka din ansökan via e-post till jobb.na@polisen.se eller till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm. 
Märk din ansökan med dnr A397.427/2019 i mailets ärendemening.

Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan via post till:

Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm eller kontakta berörd HR-konsult Emmy Angeklint, emmy.angeklint@polisen.se.

Den rättsliga grunden för behandling av personuppgifter är att du som kandidat samtycker till sådan behandling som en del av ansökan till tjänsten, där du som kandidat väljer vilken typ av personuppgifter som delas med Polismyndigheten i detta avseende. Observera att du som kandidat är berättigad att när som helst dra tillbaka det nämnda samtycket genom att kontakta Polismyndigheten.

Dina personuppgifter behandlas hos oss under rekryteringsprocessen och i den utsträckning detta är nödvändigt för att uppfylla lagstiftningen, dock längst två år. Du som kandidat kan när som helst kontakta Polismyndigheten för att utöva rätten att få tillgång till, korrigera eller radera personuppgifter. Även för att begränsa eller invända mot behandlingen av din data samt rätten till dataportabilitet. Dessutom har du som kandidat rätt att lämna ett klagomål till dataskyddsmyndigheterna när det gäller behandling av dina personuppgifter.

De personer som har tillgång till personuppgifterna är rekryterande chef samt HR-konsulter hos Polismyndigheten. Har du frågor kring integritet, kontakta Polismyndigheten för ytterligare information. Mer information finns på www.polisen.se/personuppgifter/rattigheter

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post

Liknande jobb

Liknande jobb