Scania

Junior lösningsarkitekt till en spännande framtid inom HR IT

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 augusti 2019
Stängs
den 27 augusti 2019
Ref:
20192578
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

En viktig del av Scanias framtida framgång bygger på IT-lösningar som hjälper verksamheten att arbeta effektivt. En väsentlig byggsten i detta är kompetenta och professionella medarbetare med erfarenhet av IT. Därför söker vi nu dig som älskar lösningsarkitektur och utmaningen att få människor och teknik att fungera ihop för att uppnå bästa resultat. Du ser dessutom möjligheterna till personlig utveckling i ett teknikintensivt globalt företag.

Du kommer att tillhöra Scania Supporting Processes IT, som bl.a. arbetar med IT-stöd till Scanias HR-område där vi just nu har ett pågående projekt för att införa ett globalt HR-system, SAP Success Factors i ett gemensamt program för Traton group.

Trivs du i en utåtriktad och kamratlig atmosfär, är prestigelös och gärna delar med dig av din kompetens? Då kommer du trivas hos oss.

Dina arbetsuppgifter
Som Lösningsarkitekt hos oss jobbar du med globala lösningar för Scanias HR-processer. Du kommer att ansvara för arkitekturen i befintlig systemmiljö parallellt med att delta i projektarbetet med IT-arkitekturen för Scanias nya globala SAP-lösning inom HR-området.

Några av huvudarbetsuppgifterna är att:

  • Hantera arkitekturen för befintlig miljö parallellt med införande av ett globalt standardsystem.
  • Se till att återanvändning av funktionalitet sker samt att säkerställa att de företagsövergripande arkitekturprinciperna och riktlinjer kring standarder följs i den tekniska arkitekturen
  • Tillsammans med andra arkitekter och våra utvecklingsteam ansvara för säkerställandet av att lösningen lever vidare under en lång tid.
  • Du kommer att gå in ett pågående projekt och arbeta parallellt med nuvarande lösningsarkitekt.

 


Din profilDetta är en fantastisk utvecklingsmöjlighet för dig med en utvecklarbakgrund som vill ta nästa kliv och växa in i rollen som lösningsarkitekt. Vi tror att du utöver utvecklarerfarenhet har en högskoleutbildning inom IT som grund alternativt motsvarande arbetslivserfarenhet. Vidare ser vi med fördel att du förvärvat djup och bred kunskap inom IT och teknik, vilket betyder att du har en överblick kring vilka leverabler som ingår i det dagliga arbetet. Du behärskar engelska i såväl tal som skrift.

Meriterande är erfarenhet i verktyget EA Sparx, UML och Informationsmodellering samt SAP, men detta är inget krav.

Som person ser vi att du har:

 

 

 

  • God förmåga att visualisera och ta fram hållbara tekniska lösningar som möter verksamhetens krav och följer Scania IT's riktlinjer och tekniska plattform.
  • Bra kommunikationsförmåga
  • Teknisk kompetens som sträcker sig över olika verksamhetsområden
  • Övergripande kunskap kring framtagning av arkitektur
  • Förmåga till en helhetssyn
  • Förmågan att föreslå, och göra bedömningar av, olika lösningsalternativ

 


Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Ytterligare information

För att få veta mer om tjänsten kontakta Jenny Brandt (Gruppchef) 08-553 892 33.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast 2019-08-25. Ansökan ska innehålla personligt brev och CV.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

 

 

 

Liknande jobb

Liknande jobb