Scania

Utvecklingsingenjör sökes till el- och kablagekonstruktion för Customized Truck Development

Förfaller i dag

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 augusti 2019
Stängs
den 18 augusti 2019
Ref:
20191639
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vill du bredda dina kunskaper och pröva på något nytt i en snabbrörlig värld nära slutkund?

Avdelningen Customized Truck Development ansvarar för kund- och marknadsanpassningar av lastbilar samt kompletta fordon med påbyggnad. Det är ett expansivt område där Scania satsar för att bryta ny mark inom nya segment och marknader.

Gruppen System Development ansvarar för el- och systemutveckling inom hela Customized Trucks. Vi är idag 18 st personer, men behöver förstärka vårt team för att kunna möta framtida utmaningar inom både civila och militära utvecklingsprojekt (t.ex. elektrifiering, hybridteknik och nya militär orders).

Vi erbjuder dig:
  • Ett varierande och tempofyllt arbete med stort helhetsansvar.
  • En chans att jobba med el- och ledningsnätskonstruktion för hela fordonet och i nära samarbete med kund.
  • Ett brett kontaktnät inom företaget, såväl inom Forskning & Utveckling som tvärfunktionellt med företagets andra enheter marknad, inköp, produktion och eftermarknad.
  • En plats i ett driftigt internationellt team med god sammanhållning.

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med både nyutveckling och anpassning av befintliga installationer och komponenter. I arbetsuppgifterna ingår att ta fram el-scheman och underlag för ledningsnät i 2D/3D, analysera samt besvara el relaterade kundförfrågningar, skriva kravspecifikationer och ta fram funktionsbeskrivningar. Du arbetar aktivt i projekten, från förstudie till produktionssättning och ansvarar för planering, design, kvalitetssäkring samt avvikelsehantering.

Tillsammans med övriga medarbetare på gruppen ansvarar du även för att kontinuerligt utmana och förbättra gruppens arbetsmetoder och processer.

Din profil

Du har ett stort teknikintresse och brinner för utmaningen att hitta lösningar som möter unika kundbehov. Som person är du ansvarstagande, strukturerad och flexibel. Du besitter ett stort inre driv, har lätt för att samarbeta med andra och innehar även förmågan att arbeta självständigt mot ett givet mål. Du eftersöker bredd snarare än djup och gillar att ha mycket på gång.

Du är civil- eller högskoleingenjör med ett par års arbetslivserfarenhet inom el- och kablagekonstruktion. Erfarenhet av Catia V5, Saber och fordonsindustrin är meriterande. Du behärskar svenska och kommunicerar flytande på engelska i tal och skrift.

Vi erbjuder

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För ytterligare information:

Kontakta gärna Viveca Idensjö, rekryternade chef, på tel. 08-553 535 90 eller 070-233 19 21.

Ansökan

Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Intervjuer kommer att ske löpande.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb