Scania

Var med och utveckla framtidens klimatsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 5 augusti 2019
Stängs
den 27 augusti 2019
Ref:
20192187
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Vi är nu inne i en väldigt spännande fas då vi står inför nya utmaningar med tanke att elektrifierade fordon är på stark frammarsch. Detta ställer mycket höga krav på klimatsystemet i en framtid vad gäller energieffektivitet och att systemet är väl anpassat för drifttypen.

För att vi ska kunna arbeta kraftfullt med klimatsystemutveckling behöver vi nu förstärka med en ny konstruktör i klimatteamet inom gruppen.

Dina arbetsuppgifter
Klimatteamet är ansvarigt för klimatsystemet och luftdistribution i hytten där HVAC, extravärmare och rastkyla är huvudkomponenter i dagens klimatsystem. I kommande elektrifierade fordon kommer vi att arbeta med värmepumpsteknik för att både värma och kyla hytten och kraftelektroniken i lastbilen.

Vi kravställer, utvecklar och installerar komponenterna i klimatsystemet. Vi deltar från första konceptidé till färdigutvecklad och verifierad produkt. Vi har många olika hyttyper och många olika förhållanden i olika delar av världen att utveckla vårt klimatsystem mot, vilket gör jobbet både spännande och komplext.

Vi är en grupp med både tjejer och killar i olika åldrar med god stämning och tight sammanhållning. Alla hjälps åt och vill göra sitt bästa vilket driver gruppen till framgångar. Du kommer att ingå i gruppens klimatteam där du driver ditt produktområde från idé till färdig lösning.

Inom teamet jobbar vi med kollegor inom stora delar av R&D och arbetar tätt ihop med produktion, inköp och marknadsavdelningar. Vi deltar på klimatsystemprover i norra Sverige och södra Spanien där vi utvärderar klimatkomforten både stillastående och under drift.

Din profil
Vi uppskattar nytänkande och hoppas att du sporras av tekniska utmaningar. Du bör vara drivande och vilja ta egna initiativ för att driva arbetet framåt.

Vi tror att du är en erfaren högskole- eller civilingenjör med examen inom tex maskinteknik, energiteknik eller har motsvarande erfarenhet.

Tjänsten innebär bland annat kontakt med internationella leverantörer vilket kräver att du behärskar svenska och engelska obehindrat i tal och skrift.

Vi erbjuder
Tjänsten som klimatkonstruktör är ett fritt och ansvarsfullt arbete. Vi erbjuder möjlighet att ta C/CE körkort. Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter även andra förmåner som exempelvis kostnadsfri träning på Scanias egna hälsocenter Gröndal, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris, möjlighet till personalbil och mycket

mer. Vi erbjuder även direktbuss mellan Stockholm Central och Södertälje via Liljeholmen med

Scania Job Express för snabb och bekväm pendling till arbetet.

För mer information, kontakta gärna
Daniel Johansson, Gruppchef, 08-553 81624 eller 070-7961624.

Ansökan
Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. Urval sker löpande
Vi ser fram emot din ansökan!

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb