Senior Solutions Architect

Rekryterare
Apoteket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 6 augusti 2019
Stängs
den 30 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Din roll
Apoteket IT är den centrala interna IT-leverantören till hela Apoteket AB. Apoteket IT utvecklar, driftar och förvaltar Apotekets samtliga IT-system och söker dig som vill arbeta som Solutions Architect inom Apoteket IT.

På Apoteket IT jobbar inte vem som helst! Det innebär att vi å ena sidan ställer höga krav på dig som vill jobba med oss men å andra sidan att vi även kan erbjuda en omgivning som få kan matcha. Just nu är IT verksamheten och IT-stödet inom Apoteket inne i sin största förändring någonsin. Många av våra olika stödsystem är föremål för översyn, modernisering eller utbyte till nytt IT-stöd. Samtidigt bryter vi ny mark och skapar nya spännande kunderbjudanden som förändrar sättet som man sett och upplevt apoteksbranschen. Förutom att bidra med resultat i våra projektleveranser kommer du att utgöra en viktig kugge i arbetet med Enterprise arkitektur.

Som Senior Solutions Architect kommer du att tillhöra enheten IT Arkitektur & Säkerhet och rapportera till chefsarkitekten. Du kommer att arbeta med lösningsarkitektur inom olika projekt och andra förändringsinitiativ samt vara stöd till chefsarkitekten i forumet för arkitektur. I ditt arbete kommer du primärt att arbeta med affärsområdena Logistik, Vård och Apodos men i praktiken också samarbeta med många andra affärsområden och övriga delar av Apotekets organisation. Rollen är en viktig position och syftar till att säkerställa att Apotekets IT bidrar till att uppnå Apotekets övergripande affärsmål och strategier. Apoteket arbetar med varor och tjänster inom läkemedel och hälsa. Detta kräver processer och system med hög kvalitet och hög driftsäkerhet. I din roll ligger således också att säkerställa dessa behov och krav. 

I arbetsuppgifterna ingår att beskriva, modellera, visualisera och analysera lösningar, strukturer, skeenden och samband. I arbetet ingår också att genomföra arkitekturgranskningar och bedömningar av realiseringsalternativ samt att säkerställa att IT strategi, styrande principer och IT riktlinjer efterlevs och kontinuerligt utvecklas

Din profil
Du har akademisk examen på minst kandidatnivå eller högre inom data-/systemvetenskap, affärssystem eller motsvarande. Utöver det har du:

- Minst 5 års dokumenterad erfarenhet i rollen som lösningsarkitekt
- Förmåga att omsätta verksamhetens behov till hållbara tekniska lösningar. Alltid med fokus på framdrift, realisering, återanvändbarhet och kostnadseffektivitet
- Förmåga till helhetssyn och att kunna se strukturer och samband och fånga dessa i förståeliga modeller
- God förståelse av affärsprocesser, projekt- och implementationsmetodik
- God kännedom och förståelse för designmönster inom integration 
- Vana av att dokumentera, analysera och presentera 
- Kommunikationsförmåga för att kunna diskutera frågeställningar både med tekniska specialister och med personer utan teknikkunskap 
- God förmåga av att uttrycka dig väl i tal och skrift både på svenska och på engelska

Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet inom Enterprise Architecture, systemutveckling, agil projektmetodik och arbetssätt, molnbaserade lösningar, IT-säkerhet, Oracle eBS och Oracle Retail produkter och apoteksbranschen. Det är även meriterande med certifieringar inom relevanta områden.

Du är positiv och drivande person, som är ansvarstagande, initiativrik och van att arbeta mot mål (resultatorienterad). Du är strukturerad med god samarbetsförmåga, kreativ och gillar att jobba som generalist med många kontaktytor till interna och externa intressenter. Noggrannhet, nytänkande och kvalitetsmedvetenhet är mycket viktiga egenskaper. Du gillar att söka kreativa lösningar på problem i en positiv och entusiastisk anda.

Ansökan
Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2019-09-30. Varmt välkommen med din ansökan! Vill du veta mera om tjänsten är du välkommen att kontakta Felipe Castillo på telefon 010-447 52 35 eller e-post felipe.castillo@apoteket.se.

Facklig information
Fackliga företrädare är för SACO Inger Eriksson, tfn 010-447 53 39, Gunilla Larsson för Farmaciförbundet tfn 08-66 11 615 och Christina Emell-Nyman för Unionen, tfn 010-447 51 31.

Anställningsförmåner
Som medarbetare i Apoteket har du möjlighet till årligt friskvårdsbidrag och personalrabatter på Apotekets egenvårdsortiment men du har också hundratals rabatter på resor, tjänster och produkter via vår förmånsportal. Vidare har du möjlighet att söka stipendier för personlig utveckling till Apotekets personalstiftelse. Är du konstintresserad kan du köpa andelar i Apotekets konstförening och delta i de årliga utlottningarna av konst. Apoteket erbjuder våra medarbetare kontinuerlig och omfattande kompetensutveckling via vår egna utbildningsenhet Apoteksakademin och har ett hundratal e-utbildningar samt olika nätverksträffar. Självklart har du även både tjänstepension, sjukförsäkring samt föräldralön utöver den från Försäkringskassan.

Liknande jobb

Liknande jobb