Polismyndigheten

Mobilutvecklare med passion för att utveckla underrättelsetjänstens nya appar

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 augusti 2019
Stängs
den 26 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten växer så det knakar. Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord – det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att förhindra terrorbrott och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Vi söker dig med flera års av erfarenhet av att utveckla applikationer (web, hybrid och native) som vill komma till oss och bidra till att vi allt snabbare kan få ut de IT-stöd som våra poliser såväl behöver.

Polisens IT-avdelning har över 830 anställda Polismyndigheten växer så det knakar. Vi står inför extremt spännande år och kommer med rekryteringen av 1000-tals nya poliser ha stärkt fokus på utveckling av framtidens IT-stöd. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag och en möjlighet att göra skillnad på riktigt.

Tjänsten är placerad i fina lokaler på Kungsholmen mitt i centrala Stockholm.

Vårt uppdrag
Vår uppgift på gruppen Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer. Detta för att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara it-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra grov organiserad brottslig verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg bidra till en effektivare polis.

De appliaktioner vi tar fram stödjer många olika verksamhetsområden som allra främst syftar till att ge poliserna ett informationsövertag som gör att de snabbt, och på plats, kan fatta rätt beslut. Vi vill fortsätta att överträffa polisernas förväntningar och önskningar, varför vi hela tiden utmanar oss själva att överträffa våra egna högt uppsatta mål och ambitioner.

För att lyckas med detta så behöver vi nu förstärka med ytterligare en systemutvecklare, med stort driv och initiativförmåga, som vill vara med och utveckla system som bidrar till att göra Sverige tryggare. Vi ser gärna att du är en erfaren mobilutvecklare, då vi behöver hjälp att framgångsrikt styra den mobila utvecklingen framåt. Resan framför dig kommer därför att vara extremt spännande och utmanande!

Arbetsbeskrivning

Vi har stort fokus på gruppen och delar en stor gemensam passion och stolthet för det vi levererar. Vi är en grupp som hjälper, stöttar och utmanar varandra. Vi är drivna, tar fram lösningar med modern teknik och ser klara fördelar med parprogrammering.

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat agilt team med systemutvecklare, testare, uppdragsledare, lösningsarkitekter och kravanalytiker. Som systemutvecklare hos oss kommer du att arbeta med utveckling av befintliga och nya mobila appar inom gruppen ansvarsområde. Du har även möjlighet att vara med och utveckla de övriga system som rör underrättelseverksamheten.

Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför att få möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen gärna från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola (t.ex. datateknik, datavetenskap, systemvetenskap etc), alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Erfarenhet inom iOS mobilutveckling, exempelvis Swift/Objective-C, Xcode, Apple API:er, etc
• Erfarenhet inom 
- Webbteknologier, exempelvis HTML5 & CSS3, TypeScript, JavaScript, Angular,

eller
- Server- & systemutveckling (gärna på Linux), med plattformar som Java EE, Node.js, eller liknande
• Svenskt medborgarskap och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att:
• Erfarenhet av JIRA (eller dyl.) och/eller Confluence
• Senaste versionen av Angular 
• REST och JSON
• Spring eller motsvarande ramverk
• Mikrotjänstarkitektur och/eller Docker 
• Git 
• AI/ML/NLP
• Grafdatabaser
• TDD
• CI/CD och att arbeta enligt ett CD-flöde

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en engagerad, analytisk och har förmåga att bryta ner komplexa situationer till i en struktur för vidare systemutveckling. Som person du är positiv och utåtriktad och har en personlig drivkraft. Du är beredd att ta stort ansvar och har ett öppet förhållningssätt i samverkan med andra. Du är en person som gillar att jobba i team och har en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll och intervju att genomföras.

Är du redo för en större uppgift?

Kontaktpersoner

Magnus Malmberg Gruppchef 073-0689659

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-56 38710

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 77 092

Karna Tillheden, Seko Polisen, tfn 010-56 16 627.

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 26 augusti 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb