Polismyndigheten

Engagerad kravanalytiker med UX profil till IT-avd. underrättelsetjänst

Rekryterare
Polismyndigheten
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 8 augusti 2019
Stängs
den 26 augusti 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten växer så det knakar. Vill DU bli en av oss som driver polisens IT-stöd framåt och därigenom bidrar till att effektivisera den polisiära verksamheten? Vi utvecklar inte digitala pokerbord. Det vi däremot utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga. Är du redo för en större uppgift?

Beskrivning av arbetsplatsen
IT-avdelningen har idag över 830 anställda som tillsammans sköter utveckling, drift och underhåll av IT-stödet till myndighetens alla olika verksamhetsområden med drygt 30 000 medarbetare. I allt vi gör har vi fokus på att förstå verksamhetens behov och förväntningar för att på bästa sätt bygga moderna system som skapar verksamhetsnytta med bra användarupplevelser.

Vårt uppdrag
Vår uppgift på gruppen Nationella Underrättelsesystem är att ta ett helhetsansvar för nyutveckling, förvaltning och stöd av digitala verktyg och applikationer inom vårt område. Detta för att säkerställa att polisens underrättelsetjänst har bästa tänkbara it-stöd i sitt arbete med att upptäcka, förebygga och förhindra grov organiserad brottslig verksamhet. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa största möjliga verksamhetsnytta.

Vi behöver nu förstärka med ytterligare en kravanalytiker/UXare, med stort driv och initiativförmåga, som vill vara med och bidra till en effektivare polis. Då processer kring UX-arbetet kvarstår, kommer resan framför dig att vara extremt spännande. Du kommer att få vara med och sätt UX på kartan inom polisen!

Arbetsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden där du gör skillnad på riktigt. Som vår kravanalytiker, med UX profil, får du en intressant inblick i polisens arbete med stora möjligheter till variation i arbetet. Arbetet sker i nära samverkan med våra slutanvändare. Du kommer att ingå i en grupp med flera agila utvecklingsteam där du kommer ges möjligheter att påverka både arbetssätt och din vardag.

Vi arbetar med T-formade kompetenser och önskar att du kan agera både som kravanalytiker och UX designer, även om du troligen är starkare inom UX-disciplinen. 
Du leder workshops och user research för att ta del av behov och verksamhetsprocesser, översätter dessa till tillämpbara systemlösningar genom skisser, prototyper och mockups. Du utformar systemens beteenden och flöden med användare och arbetsprocesser i fokus. Att skapa enkla och effektiva användargränssnitt inriktade på nytta och god användarbarhet ser du som en självklarhet.

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer inom områden de brinner för. Vi är övertygade om att vi levererar bästa verksamhetsnyttan genom att förstå den verksamhet vi ska leverera stöd till. Därför arbetar vi nära och integrerat med våra verksamhetskontakter, vi gör studiebesök och verksamhetspraktik i kärnverksamheten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:
• Relevant akademisk examen, gärna från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
• Erfarenhet av kravarbete i agila team
• Erfarenhet av designprocessen, från behovsinsamling till prototyping och användningstes
• Erfarenhet av framtagning av personas, user stories och user story mapping
• Svenskt medborgarskap och god förmåga att utrycka dig i tal och skrift på svenska

Meriterande
Det är meriterande om du har erfarenhet av att:
• Framgångsrikt leda workshops
• Driva deltagande design
• Ha tagit fram grafiska användargränssnitt för webb och mobila appar
• Ha tagit fram grafiska användargränssnitt med fokus på inkluderande design och tillgänglighet enligt WCAG
• Använda 
- JIRA (eller dyl.) och/eller Confluence
- Design- och prototypverktyg som t.ex. Balsamiq, Sketch, Axure och Adobe XD eller motsvarande
- Sparx Systems

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är en engagerad, analytisk och har förmåga att bryta ner komplexa situationer till i en struktur för vidare systemutveckling. Som person du är positiv och utåtriktad och har en personlig drivkraft. Du är beredd att ta stort ansvar och har ett öppet förhållningssätt i samverkan med andra. Du är en person som gillar att jobba i team och har en god kommunikationsförmåga såväl skriftligt som muntligt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet. Inför anställning kommer en säkerhetsprövning med registerkontroll och intervju att genomföras.

Är du redo för en större uppgift?

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta gruppchef Magnus Malmberg, tfn 0730-689659.

Fackliga företrädare

Anna Owens, SACO, tfn; Nås via polisens växel; 114 14

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10 

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning

Omfattning: Heltid

Arbetstid: Dagtid, förtroendearbetstid tillämpas

Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan,

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast: den 26 augusti 2019. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Har du skyddad identitet söker du genom att skicka in din ansökan, uppmärkt med ref.nr, per post till: Polismyndigheten, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen GDPR. Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering. Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 30 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansökan sker via polisens rekryteringsverktyg

Liknande jobb

Liknande jobb