Scania

Gruppchef för "Platform and Architecture" inom MS Dynamics AX

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 12 augusti 2019
Stängs
den 14 september 2019
Ref:
20192078
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Scania genomgår en omvandling från renodlad lastbilstillverkare till att erbjuda hållbara och kompletta transportlösningar. Transformationsprocesser, självkörande lastbilskonvojer och logistiklösningar är grundpelare i en framtid som bara börjat. En fascinerande utveckling som till stora delar är IT-driven. Där inget kommer att vara som det är. Där vi ska vara världsledande. Och det börjar med dig.

Inom sektionen MS Dynamics AX arbetar vi med att leverera funktionalitet via ERP plattformen från Microsoft. Vi stöttar många olika verksamheter och processer med vår globala IT stöd. Våra utmaningar är att leverera funktionalitet, som stöttar verksamheterna, men som också är framtidssäkrad för att minimera kostnaderna.

Vi befinner oss i en spännande utvecklingsfas och står bl.a. inför att rekrytera nya medarbetare, utöka antalet köpta tjänster och uppgraderingar till molnleveranser för att säkra framtiden. Vill du vara med och utforma, leda och säkra ditt företags framtid är du välkommen in med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Som gruppchef inom MS Dynamics AX är en av dina huvudsakliga ansvarsområden att utveckla en plattform för D365 som är framtidssäkrad och där det går att enhetligt bygga många olika leveranser uppe på. I detta uppdrag ligger arkitekturstyrning för plattformen för att ge våra verksamhet bättre förutsättningar för att klara interna processutmaningar och leverera inspirerande samt kostnadseffektiva lösningar. Du kommer även att vara den huvudsakliga kontakten mot Microsoft och andra globala leverantörer för vårt samarbete.

Du är en given deltagare i sektionsledningsgruppen där du förväntas delta i drivning, styrning och uppföljning av vår verksamhet samt att vara med och sätta vår strategi. Du arbetar tillsammans med den verksamhet du stöttar och har förståelse för hur den fungerar och de behov den har.

Du kommer att leda ett engagerat team med sju personer som brinner för att tillsammans utveckla det bästa affärssystemet och erbjuda den bästa servicen. Som gruppchef är en av dina viktigaste uppgifter att utveckla dessa medarbetare och ge ditt team förutsättningar att växa.

Vem söker vi

För att vara framgångsrik i rollen som Gruppchef för "Platform and Architecture" har du +5 års erfarenhet inom en liknande ledande roll och har troligen en akademisk examen. Du brinner du för komplexa tekniska frågeställningar, för ledarskapet, har mod att våga prova nya saker och känner stort ansvar för att leverera. Du har produktansvar för att välja ut vad som ska göras bland krav, idéer och önskemål. Det är viktigt att du har en hög egen drivkraft att planera och få uppgifter genomförda.

För att lyckas i roller behöver du också ha lätt att balansera olika intressen mot varandra, som till exempel långsiktig kompetensförsörjning, kortsiktiga leveransmål och medarbetarnas situation. Du uppfattar förändring som en naturlig del av arbetet och har mycket energi att ge i vår förändringsresa.

Vi ser det som en stor fördel att du har erfarenhet av att arbeta med globala projekt som ledare och även som deltagare i styrgrupper. Det är starkt meriterande med erfarenhet av att arbeta med affärssystem som t.ex. MS Dynamics AX. Rollen kräver mycket goda kunskaper i svenska och engelska och en bra förmåga att uttrycka dig i tal och skrift.

Vi erbjuder

Rollen innebär stora möjligheter att styra vad som ska utvecklas och hur kraven ska uppfyllas på ett bra sätt samt möjliggör även en karriär inom teknisk- och verksamhetsutveckling.

Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Job Express.

För mer information

Vi ser fram emot din ansökan! För mer information kontakta Karl-Olof Hildingsson (Sektionschef), 08-553 829 20 eller Enrico Richiello (Rekryterare), 070-0856 227.

Ansökan

Din ansökan innehåller CV och ett personligt brev där du berättar vad som är viktigt för dig och vad du brinner för. Vi intervjuar löpande under ansökningsperioden så vänligen skicka in din ansökan så snart som möjligt. Ansök via HR InLine/Jobbsök på Scania.

Scania IT servar Scaniakoncernen med systemutveckling, IT-drift och infrastruktur. Vårt uppdrag är att förse Scanias globala affärsverksamhet med innovativa och robusta IT-lösningar. Scania IT har ca 900 anställda och finns representerat i Sverige, Holland, Frankrike, Belgien, Latinamerika och Indien.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb