Scania

Kvalitetssäkring och uppföljning av elsystem

Rekryterare
Scania
Plats
Sodertalje, Stockholm
Annonserat
den 11 augusti 2019
Stängs
den 2 september 2019
Ref:
20192858
Kategori
Övriga jobb
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid
Scania är stolta över vår kvalitet i elsystem. En bidragande del är att vi tidigt följer upp våra testfordon för att upptäcka om något inte fungerar som det ska. På detta sätt kan vi rätta till problemet innan det hamnar i våra kundbilar.

Gruppen System Integration Automation Test utför tester på helfordonsnivå i en Hardware-in-the-loop rigg samt är ansvarig för att samla in felkodsstatistik från våra fältprovsfordon. Vi samlar in och förädlar data från våra fordon för att underlätta för system- och komponentägare att jobba med de viktigaste felkoderna. Dessutom bidrar vi i analysarbetet för att förstå varför en felkod bildas. På vårt ansvar ingår också att sammanställa felkodsläget för våra testfordon och presentera det i berörda ledningsgrupper och projekt.

Då våra produkter blir mer och mer komplexa och vi använder nya teknologier för att kunna elektrifiera och göra dem mer och mer självkörande så ökar det kraven på att snabbt kunna hitta problemen i våra tester och här är felkodsanalysen en viktig del.

Dina uppgifter

Du kommer fortlöpande att läsa ut felkodsinformation från våra provfordon, processa och analysera den för att identifiera problem och trender. Till din hjälp finns flera verktyg för att kunna göra fjärrutläsningar från provfordon. Din uppgift är att analysera och förstå vilka felkoder som sticker ut och är mest akuta. Du för en dialog med berörd system- och komponentägare för att förstå möjliga orsaker och bidrar aktivt i att hjälpa dem att hitta orsaken till felkoden. Detta kan ske enskilt såsom i mindre grupper (genomlysningar).

Några gånger per månad sammanställer ställer du felkoder för ett viss projekt inför projektgenomlysningar och presenterar även en sammanställning av felkoder för berörda ledningsgrupper på deras Teknikmöten.

Din profil
Du har en BSc or MSc in Engineering eller liknande erfarenhet. Erfarenhet från mjukvaruutveckling är ett krav och du har med fördel förståelse för hårdvara och mekanik. Du är analytiskt lagd, sätter kvalitet och kunden i fokus och strävar efter den perfekta produkten. Du har ett genuint fordonsintresse och att tycker att nya teknikområden är spännande.

Du kommer att samarbeta med många personer i flera olika yrkesroller, både mekaniker, ingenjörer och chefer. Att samarbeta och nätverka är naturligt för dig, liksom att presentera i olika forum. Du gillar att arbeta i team och att bidra till teamets leveranser.

För att lyckas i rollen behöver du vara en person som kan arbeta självständigt och även kan följa upp andras arbete. Du måste vara strukturerad, kunna planera och organisera. Kunskaper i Excel och PowerPoint är ett krav. Intresse för dokumentation och process är viktigt.

Körkort för bil är ett krav, har du dessutom något av C/CE eller D kort är det en fördel. Engelska i tal och skrift är en förutsättning.

För mer information:
Kontakta Per Lernman, Gruppchef, +46 (0)8 553 820 59.

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder driver vi omställningen till ett hållbart transportsystem. 2018 levererade vi 88 000 lastbilar, 8 500 bussar samt 12 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Nettoomsättningen uppgick till mer än 137 miljarder kronor, varav cirka 20 procent var tjänsterelaterade. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av TRATON SE. För mer information besök: www.scania.com.

Liknande jobb

Liknande jobb