Systemtekniker inom konfiguration (UCMDB)

Rekryterare
Skatteverket
Plats
Solna (Kommun), Stockholm
Annonserat
den 14 augusti 2019
Stängs
den 8 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Vill du vara med och göra skillnad i samhället? Vi söker nu en erfaren systemtekniker/utvecklare som vill vara med på vår resa och arbeta med underhåll och utveckling av systemet för konfigurationshantering Universal Configuration Management Database. Tveka inte – sök idag!

Om jobbet
Du kommer att arbeta i ett agilt team där implementation sker i nära samarbete med andra teknikgrupper i organisationen. Ofta krävs anpassning av discoveryjobben där man kan komma att behöva utveckla script och plugins, detta utförs i Jython/Python. UCMDB är till stor del hjärtat av IT4IT initiativet och har kopplingar för konsumtion av dess data, att tillhandahålla integrationer med andra verktyg för övervakning och management har en central roll. Andra konsumenter har behov av rapportering på applikationsnivå som tillhandahålls via databasfrågor och modellering. Viss data publiceras även via egenbyggda java-applets på internwebben. Att upprätthålla hög kvalitet på insamlat data i UCMDB är primärt. I underhållet av UCMDB ingår felsökning, uppgraderingar och till viss del även installationer, kunskaper i Windows server och SSL-certifikat mm är önskvärt. För oss på Skatteverket är den är självklarhet att du ska ha balans mellan arbete och fritid.

Du tillhör GITS automationssektion på Enheten för gemensam it-service, med placering i Solna. På vår sektion är vi ca 30 kollegor.

Om dig
För att göra ett bra jobb och trivas hos oss på Skatteverket behöver du vara lyhörd, tänka nytt och ta ansvar. Du ska också leva upp till vår medarbetarpolicy.

I det här jobbet ska du:

 • ha förmåga att arbeta självständigt
 • ta initiativ och vara driven
 • ha god samarbetsförmåga.

Du ska även ha:

 • relevant utbildning eller arbetslivserfarenhet inom området
 • arbetslivserfarenhet av att hantera integrationer
 • förståelse för CMS och datamodeller
 • erfarenhet av Linux, Unix och Windows.

Det är önskvärt att du har kunskaper i Java, Python (Jython), erfarenheter av liknande arbetsuppgifter, erfarenhet av HP/MicroFocus ITSMsvit samt applikation-och serverkunskap.

Bra att veta
Anställningen är tillsvidare och kan inledas med provanställning i sex månader.

Arbetsuppgifterna är placerade i säkerhetsklass och vi kommer att genomföra en säkerhetsprövning med registerkontroll före beslut om anställning.

På skatteverket.se/jobb kan du exempelvis läsa om vårt uppdrag och inriktning, fördelarna med att jobba hos oss och hur det går till när du söker våra jobb.

Välkommen med din ansökan

Skatteverkets uppdrag är att bidra till att säkra finansieringen av den offentliga sektorn, bidra till ett väl fungerande samhälle och att motverka brottslighet. Vi skapar förtroende genom att vara lyhörda och ge alla ett bra bemötande. Genom att använda digitaliseringens möjligheter vill vi underlätta för privatpersoner och företag i deras vardag. Tillsammans gör vi samhället möjligt.

Anställningsform                   Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning   Heltid
Tillträde                                   Enligt överenskommelse
Löneform                                Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar     1
Sysselsättningsgrad             100%
Ort                                           Solna
Län                                          Stockholms län
Land                                        Sverige
Referensnummer                 2019/652

Kontakt

 • Rolf Nåmark, Sektionschef, 010-5741474
 • Julia Halén, HR-specialist rekrytering,, julia.halen@skatteverket.se

Facklig företrädare

 • Malin Westlie, Saco, 010-574 90 28
 • Jeanette Forsgren, ST, 010-572 31 99

Sista ansökningsdag 2019-09-08

Liknande jobb

Liknande jobb