Systems Engineer med inriktning risk till Elekta

Rekryterare
Elekta Global IT
Plats
Stockholm (Län)
Annonserat
den 13 augusti 2019
Stängs
den 13 september 2019
Anställningsform
Tillsvidare
Sysselsättning
Heltid

Elekta söker nu en Systems Engineer som vill vara med och skapa medicintekniska lösningar för morgondagen. Elekta är ett svenskt medicintekniskt bolag som tar fram avancerade lösningar för strålningsbehandling av cancer. Här kan du påverka och vara med och utveckla tekniska lösningar som gör skillnad på riktigt! Låter det intressant? Läs mer och ansök idag!

Om tjänsten
Som Systems Engineer blir du en del av ett kompetent team inom R&D där du arbetar brett med kravhantering, riskanalys, systemdesign, systemarkitektur och usability. Grupperingen fokuserar på produkter baserade på linjäracceleratorer som Versa HD och Unity – produkter som utvecklas gemensamt vid flertalet av Elektas utvecklingssiter i Sverige, England, Kina, USA, m.fl.

I rollen verkar du på flera nivåer parallellt, dels en övergripande, funktionell nivå där kundens situation/behov blir en viktig del, men du kommer också fördjupa dig i detaljerna på en teknisk nivå, för att förstå hur de olika delarna i systemen ska fungera ihop. Du har löpande kontakt med flertalet interna kontaktytor, både stakeholders, men också med olika utvecklingsteam runt om i världen för att tillsammans realisera bra lösningar.

Önskvärt är ett intresse för risk och att i gruppen vara den som är mest insatt i hazard- och riskanalyser, styrande riskstandarder, guida och utbilda andra i riskanalyserande och löpnade arbeta med förbättringar av processer och arbetssätt.

Elekta präglas av ett innovativt och entreprenöriellt tänkande och arbetar sedan flera år tillbaka agilt utifrån SAFe-metoden. Tjänsten är placerad på huvudkontoret i centrala Stockholm där du ges möjlighet att arbeta med mycket kompetenta kollegor och produkter som ligger i absolut teknisk framkant.

Är det här du?
För att vara framgångsrik i rollen ser vi att du är civilingenjör med inriktning mot teknisk fysik, elektroteknik, datateknik, maskinteknik eller närliggande fält. Troligen har du några års arbetslivserfarenhet av utveckling av komplexa system inom någon ingenjörsdisciplin, men med förståelse för flera discipliner samt ett intresse för risk.

Som person är du en problemlösare med ett brett teknikintresse som också gillar att kommunicera och ”översätta” tekniska specifikationer och krav mellan olika funktioner. Vidare tror vi att du är lösningsorienterad, öppen och nyfiken.

Meriterande är erfarenhet från modellering av systemarkitektur och arbetsflöden. det är fördelaktigt om du verkat i branscher med höga krav på kvalitet och spårbarhet såsom medtech, fordon, bank/finans etc. Vi ser att du har mycket goda kunskaper i engelska och en god förståelse för svenska.

Vill du veta mer?
I denna rekrytering samarbetar Elekta med Level Recruitment. Vänligen sök tjänsten genom att klicka på ”ansök”-knappen här intill. Vid frågor vänligen kontakta rekryteringskonsult Marcus Grahn på 08-120 50 429. Urvalet av ansökningar sker löpande. Välkommen in med din ansökan!

Liknande jobb

Liknande jobb